Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ilçedeki kursiyerler, uzman hocalar eşliğinde 9 ayrı merkezde, 43 farklı branşta eğitim alıyor.
Kursiyerlere eğitim sonunda katılım sertifikası ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı mesleki eğitim sertifikası veriliyor.
İçeriğini zenginleştirerek dönem boyunca devam eden kurslar kapsamında öğrencilere, aşçı çırağı, Türk mutfağı, Diyarbakır mutfağı, imitasyon takı imalatçısı, elde hesap işi, giysi tadilatçısı, kadın giysileri kalıp hazırlama, imitasyon takı imalatçısı, şeker hamuru çiçek yapma, pastacı çırağı, Gaziantep mutfağı, kadın giysileri kalıp hazırlama, geleneksel yorgancılık, turistik ve hediyelik eşya yapımı, kırkyama, hasta ve yaşlı öz bakımına destek, okul öncesi çocuk gelişimi, genel muhasebe, temel F klavye, dosyalama ve arşivleme geliştirme ile uyum, saça geçici ve kalıcı şekil verme teknikleri, el ayak bakımı, cilt bakımı teknikleri ile fön çekimi gibi branşlarda eğitim veriliyor.
Kariyerlerinde kendine yeni fırsatlar arayan katılımcılar hobi olarak başladığı kurslardan iş sahibi olarak ayrılabiliyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, "Vatandaşlarımızın yeni meslekler, beceriler ve hobiler edinmelerini sağlamak amacıyla meslek akademisi kurslarını hayata geçirdik. Kurslarımızda eğitim gören kursiyerlerimiz bir yandan aile ekonomilerine katkı sağlayacak meslekleri öğrenirken bir yandan da sosyalleşmelerini sağlayan programlara katılma imkanı buluyor." ifadelerini kullandı.