ABD'li yetkililer Ahu Tuğba'nın vefatını 'şüpheli ölüm' kategorisine aldı!

Oyuncu Ahu Tuğba, Miami'deki evinde 69 yaşında hayatını kaybetti. Kızı Anjelik Alejnatij, annesinin Türkiye'de defnedilmesine karar verdi. Ünlü ismin cenaze töreninin ne zaman yapılacağı merak konusuyken Konuyla ilgili İstanbul Sinema Geliştirme ve Tanıtma Derneği tarafından açıklama yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2024 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2024 17:31

Yeşilçam'ın efsane isimlerinden Ahu Tuğba, KOAH nedeniyle pazar günü hayatını kaybetti. Bir süredir Amerika'da yaşayan sanatçının cenazesi Türkiye’de toprağa verilecek ancak, ABD'de bazı prosedürler tamamlanmadığı için Ahu Tuğba'nın cenazesinin gelişinin biraz zaman alabileceği belirtildi. BD'li yetkililer, Tuğba'nın vefatını 'şüpheli ölüm' kategorisine aldı. Bu nedenle de cenazenin İstanbul'a nakli uçuş engeline takıldı.

'TARİH HENÜZ BELİRLENMEDİ' Konuyla ilgili İstanbul Sinema Geliştirme ve Tanıtma Derneği tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada; 'Türk Sineması, Yeşilçam'ın değerli yıldızlarından Ahu Tuğba'yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktadır. Sanat dünyamıza kattığı eşsiz değerler ve sinemamızda bıraktığı silinmez izlerle, Ahu Tuğba daima hatırlanacaktır. Bu büyük kayıp karşısında derin bir keder içerisindeyiz.

Amerika’daki uçuş prosedürlerinden kaynaklı, cenaze töreni tarihi henüz belirlenmemiş olup, bu konuda duyuru daha sonra yapılacaktır. Bilgimiz dışında yapılan yanlış tarih bilgilendirme ve duyurulara itibar edilmemesi rica olunur. Ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiasına başsağlığı diliyor, bu zor günlerinde yanlarında olduğumuzu ifade ediyoruz. SİNEGED olarak, Türk sinemasına adını altın harflerle yazdıran Ahu Tuğba'nın hatırasını daima yaşatacağımızı vurgulamak isteriz.'  ifadelerine yer verildi.