Dilan Polat ve Engin Polat davasında yeni karar!

Tüm Türkiye, aylardır Kara para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündemde olan Dilan Polat ve Engin Polat çiftini konuşuyor. Cezaevinde tutuklu bulunan çiftin davasında sonuç beklenirken, yeni bir karar açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2024 09:13
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2024 09:13
https://www.herkesduysun.com/

Sosyal medyada paylaşımları ve lüks yaşantılarıyla sürekli gündemde olan Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin kara para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla ilgili olarak, Polat ailesi hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Resmi belgede sahtecilik", "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama" ve "Vergi usul kanununu uygulamama" suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

Tutuklanan Dilan Polat ve Engin Polat hakkındaki soruşturma sonucu merak edilirken, avukatları Hüseyin Kaya ve anne Şükran Polat başta olmak üzere Polat çiftinin cezaevindeki durumuyla ilgili açıklamalar yapıyor. Polatlar davasında aylık tutukluluk değerlendirmesi sonucunda mahkeme kararını verdi.

Dilan Polat ve Engin Polat'ın avukatı Hüseyin Kaya, kararı sosyal medya hesabından tepkiyle duyurdu. Kaya, şu ifadeleri kullandı: "Polatlar davasında tüm şüphelilerin tutukluluklarının devamına karar verildi. Kısıtlılık kararı ile savunma yapmaya çalışıyoruz. Kararın hukuka aykırı olduğunu düşünüyoruz. İtiraz hakkımızı kullanacağız. Bu dava, adaletin nasıl işlediğine dair önemli bir örnek olacaktır. Sevgi, saygı ve selam ile.

Kaynak:Gazete Yazıyor