Serdar Ortaç'ın Ahmet Kaya pişmanlığı

Ahmet Kaya, Magazin Gazetecileri Derneği'nin 1999'da düzenlediği ödül töreninde sahnede yaptığı konuşma sırasında Kürtçe şarkısına klip çekmek istediğini söylemiş ve hem sözlü hem de fiziki saldırısına uğramıştı. Kaya'ya saldıranların başında gelen Serdar Ortaç pişmanlığını anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2024 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2024 11:19

Ahmet Kaya, Magazin Gazetecileri Derneği'nin 1999'da düzenlediği ödül töreninde sahnede yaptığı konuşma sırasında Kürtçe şarkısına klip çekmek istediğini söylemiş ve salondakilerin hem sözlü hem de fiziki saldırısına uğramıştı. Kaya'ya saldıranların başında Serdar Ortaç vardı ve şarkıcı o anlarda sahneye fırlayarak İstiklal Marşı'nı okumuştu.

"NE CESARETMİŞ..." Serdar Ortaç, katıldığı bir YouTube programında o gece yaşananlarla ilgili konuştu ve "O yıla döndüğüm zaman kendimi kesmek istiyorum. O yıllarda Kürtçe konuşamazdın. Herif çıktı sahneye herkese rağmen, tutuklanacağını biliyordu ama bunu yaptı. Ne cesaretmiş. 1970’te biz Kürtçe selam veremezdik, annem Urfalı bize Kürtçe öğretirdi ve konuşmazdık." dedi. . 

DAHA ÖNCE DE KONUŞMUŞTU Serdar Ortaç 2020 yılında da katıldığı bir programda pişmanlığını “O sahnede olmaktan pişmanım. O grubun içinde o anı yaşamaktan pişmanım. Allah benim belamı versin o gün orada olduğum için… Herkes diyor ki, ‘çatal attın’. Hiçbir şey atmadım. Orada marş oku dediler. Binlerce kez özür diliyorum bütün Ahmet Kaya hayranlarından. En büyük pişmanlıklarımdan biridir rahmetlinin bu yaşadıklarına alet olmak. Allah benim belamı versin…” sözleriyle dile getirmişti.