Ünlü şarkıcı Olivia Rodrigo, konserinde prezervatif dağıttı

ABD'li ünlü popçu Olivia Rodrigo, konserinde doğum kontrol hapı ve prezervatif dağıttı. Olivia Rodrigo'nun ise neden böyle yaptığı merak konusu oldu. Cevabı ise sonradan bulundu. İşte ayrıntılar..

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2024 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2024 15:35
https://www.herkesduysun.com/

St Louis'teki konser yerinde kurulan stantlarda, izleyicilere ücretsiz olarak prezervatif ve doğum kontrol hapları dağıtıldı. Ertesi gün hapları gibi doğum kontrol yöntemleri ABD'de yasal fakat ABD'nin Missouri eyaletinde kürtaj, hamile bir kadının hayatını kurtarmak ya da fiziksel sağlık riskini önlemek istisnaları dışında yasa dışı. Bu durum, Olivia Rodrigo'nun kürtaj ve üreme hakları konusundaki duruşunu güçlü bir şekilde ifade ettiği bir dönemde gerçekleştirdi.

Olivia Rodrigo, "üreme özgürlüğü arayan" insanlar için başlattığı Fund 4 Good kampanyasıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Ulusal Kürtaj Fonları Ağı ile iş birliği yapan popçu Olivia Rodrigo, turnesinden elde edilen gelirin bir kısmını bu kampanyaya bağışlıyor.

Bu girişim, Olivia Rodrigo'nun üreme haklarına yönelik tutumunun bir yansıması olarak ön plana çıktı. Cumhuriyetçi Missouri eyaleti senatörü Bill Eigel'in X sosyal medya platformunda yaptığı açıklamalarda, konserin yankılarının sadece müzik dünyasıyla sınırlı kalmadığını gösteriyor.

Olivia Rodrigo, konserlerinde ve kamusal açıklamalarında kürtaj hakkındaki ifade ve görüşlerini açıkça belli etti. 

Lily Allen ile birlikte sahne aldığı anlarda, kürtaj hakkı konusundaki mücadeleyi destekleyen şarkıları seslendirerek bu duruşunu pekiştirmiş durumda. Olivia Rodrigo, bu tür sosyal ve politik konuları sanatının bir parçası haline getirdi.

Kaynak: ŞOK

(HABER VE DİĞER FOTOĞRAFLAR ALTTAKİ FOTO GALERİDE)