Yönetmen Jonathan Glazer, Oscar'da Gazze'yi unutmadı!

"Zone of Interest" filmiyle "Yabancı Dilde En İyi Film" dalında Oscar kazanan yönetmen Jonathan Glazer, Gazze'deki İsrail saldırılarına ve işgaline tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2024 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2024 11:43
https://www.herkesduysun.com/

ABD'nin Los Angeles kentinde bulunan Dolby Theatre'da bu yıl 96’ncısı düzenlenen Oscar ödül töreni gerçekleşirken dışarıda gerçekleştirilen Gazze gösterisi ve ödül kazanan yönetmen Jonathan Glazer'ın "Gazze'de işgale tepki" konuşması gecede dikkat çekti.  Töre esnasında kapıda toplanan Filistin destekçisi göstericiler Gazze'de acil ateşkes için gösteri yaptı ve yolu kapadı.

'BU İŞGAL MASUMLAR İÇİN ÇATIŞMA GETİRDİ' "Zone of Interest" filmiyle "Yabancı Dilde En İyi Film" dalında ödül kazanan Jonathan Glazer, yaptığı ödül konuşmasında Gazze'deki işgale tepki gösterdi. Glazer; "Şu an, Gazze'deki bir işgal ile gasbedilen Holokost'u ve Yahudiliklerini reddeden kişiler olarak karşınızda duruyoruz. Bu işgal pek çok masum insan için çatışma getirdi, ister İsrail'deki 7 Ekim kurbanları olsun, ister halen Gazze'de devam eden saldırılar olsun, hepsi bu insanlıktan çıkarma eylemlerinin kurbanları." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Gazete Yazıyor