Tarım Bakanlığı mutfakta doğru bilinen yanlışları açıkladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, mutfakta sıkça karşılaşılan doğru bilinen yanlışları açıkladı. Vatandaşların sağlığını riske atan yanlışlar, ölümcül sonuçlara da yol açabilme potansiyeli taşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2025 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2025 16:30

Tarım ve Orman Bakanlığı, mutfakta sıkça karşılaşılan doğru bilinen yanlışları açıkladı. Bu yanlışlar, gıda güvenliği açısından ciddi riskler taşıyor ve dikkat edilmediği takdirde ölümcül sonuçlara yol açabilir. İşte bakanlığın paylaştığı o bilgiler…

BALIK VE YOĞURT BİRLİKTE TÜKETİLEBİLİR Mİ?

Birçok kişi balık ile yoğurdun birlikte tüketiminin sağlığa zararlı olup olmadığını merak ediyor. Tarım Bakanlığı, balığın taze olduğundan eminsek bu ikilinin bir arada tüketiminde herhangi bir sakınca bulunmadığını belirtti.

TAVUK ETİ YIKANIR MI?

Tavuk etini pişirmeden önce yıkayanlar olduğu kadar yıkamayanlar da mevcut ancak uzmanlara göre, etlerin yıkanması, üzerindeki mikroorganizmaların mutfağın diğer alanlarına yayılma riskini artırıyor. Bunun yerine kirli görünen kısımların kesilip atılması öneriliyor.

ESMER ŞEKER BEYAZ ŞEKERDEN DAHA SAĞLIKLI MI?

Beyaz şeker ile esmer şekerin temel bileşenlerinin aynı olduğunu belirten uzmanlar, esmer şekerin daha sağlıklı olduğu algısının yanıltıcı olduğunu vurguladı.

YUMURTALAR YIKANIR MI?

Yumurtanın dışındaki kirlerin yıkanarak temizleneceği düşünülse de bu yöntem sakıncalı görülüyor. Yumurtanın kabuğu yıkandığında dışarıdaki mikroorganizmaların içeri girme olasılığı artar ve bu da yumurtanın daha hızlı bozulmasına neden olabilir.

KÜFLENMİŞ GIDALAR NE YAPILMALI?

Peynir, krema, reçel, salça gibi gıdalarda veya pişmiş yemeklerde küf oluştuğunda sadece küflü kısmın kesilip atılmakla yetinilmemesi önerilmektedir. Küfler derinlere inebilir ve insan sağlığına zararlı bileşikler üretebilir.

Tarım Bakanlığı, basit hataların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıyor.