Erdoğan Adıyaman'dan helallik istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli, depremin vurduğu Adıyaman'da incelemelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2023 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2023 16:00
https://www.herkesduysun.com/

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başlıkları;

Büyük felaketten bu yana 10 binden fazla artçı yaşadık, tüm milletimize geçmiş olsun. Depremde 44 bin 374 vatandaşımız hayatını kaybetti, 115 binden fazla kişi kurtarıldı. Adıyaman'a hava ve yol koşulları nedeniyle hemen ulaşamadık. Adıyaman'dan ilk günler için helallik istiyorum. Adıyaman'dan 62 bin 500 vatandaşımız ayrıldı.

Yardım çalışmaları düzene gire girdi, yaraları hızla saracağız. Adıyaman'da 16 bine yakın konteyner kuracağız. 184 bin 345 bina yıkık ve ağır hasarlı bina tespit edildi. Herkese 15 bin lira taşınma yardımı yapıyoruz.

Kira yardımı talep eden kimseyi geri çevirmeyeceğiz. Her şeyin farkındayız ve gereğini yaptığımızdan, yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Adıyaman'ı yeniden inşa edeceğiz. Çalışmalarımızı kimseyi mağdur etmeden sürdüreceğiz. Mart ayında 30 bin konutun inşasına başlıyoruz. Hasar tespiti bitince inşaat sayısı da artacak. Tüm tarihi eserleri yeniden ihya edeceğiz.

Şehrinize sahip çıkın, ata yurdunuzu kalıcı olarak terk etmeyin. Depremin yaralarını 1 senede büyük ölçüde saracağız. Kentsel dönüşüm projelerini hızlandırmak başta olmak üzere tüm şehirlerimizi en kısa sürede afetlere hazırlıklı hale getirmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Tütünden alınan ÖTV deprem bölgesinde yarıya indirildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından satır başlıkları;

Bugünkü Türkiye yalnız değildir, güçlü yönetime sahiptir. Kısa sürede tüm sorunlar çözülecektir. İki lider konteyner kentte incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesini ziyaret ederek konteyner kentte kalan depremzedelerle bir araya geldi.