Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, gündemi değerlendirdi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, savunma sanayi ve ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifinin tümden geri çekilmesini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 17:51

Erbakan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, iktidarın ekonomi politikasını eleştirdi.

Ekonomideki gider kalemlerini faiz, israf, imtiyazlı holdinglerin ve kur korumalı mevduatın oluşturduğunu belirten Erbakan, "Gelir kalemleri de yeniden borç almak, devlet varlıklarını satmak ve zamla, vergiyle millete ilave yük yüklemek. Bu sistemin adı borç, faiz, zam, vergi ekonomisidir." diye konuştu.

Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni eleştiren Erbakan, iktidarın kredi kartı limitinden de vergi toplayacak duruma geldiğini söyledi.

Söz konusu kanun teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmelerinin ertelendiğini anımsatan Erbakan, bunu olumlu bulduklarını söyledi. Erbakan, "Bu teklif tümden geri çekilmeli, savunma sanayimiz için de vatandaşa ilave yük getirmeden yeni kaynaklar bulunmalı." ifadesini kullandı.

Savunma sanayi için paranın milletten toplanmaması gerektiğini vurgulayan Erbakan, bunun "imtiyazlı holdinglere vergi muafiyeti çıkarmayarak, haksız kaynak aktarımını durdurarak yapılması gerektiğini" ifade etti.

Erbakan, 10 ay önce şans oyunlarından savunma sanayine aktarılan payın yüzde 20'den yüzde 10'a düşürüldüğünü hatırlattı.