Dışişleri Bakanlığından Merih’e verilen ceza hakkında açıklama

Merih Demiral’a verilen 2 maçlık men cezası hakkında Dışişleri Bakanlığı açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 16:13

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2024) Avusturya ile Türkiye’nin karşı karşıya geldiği mücadelede takımımıza galibiyeti getiren 2 golün sahibi olan Merih Demiral’ın gol sevincinden sonra yaptığı bozkurt işareti sebebiyle UEFA tarafından verilen haksız ceza hakkında Dışişleri Bakanlığı açıklama yayımladı.

Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, “UEFA tarafından A Milli Futbol Takımı oyuncumuz Merih Demiral’a iki maç müsabakalardan men cezası verilmesini esefle karşılıyoruz. Uluslararası spor karşılaşmaları toplumları ve ülkeleri birbirine yakınlaştırmak için tertip edilmektedir. Yurt içinde ve yurt dışındaki tüm vatandaşlarımızda derin bir hayal kırıklığı yaratan bu karar, bazı Avrupa ülkelerinde yabancılara karşı ön yargılı davranma eğiliminin giderek arttığı yönündeki değerlendirmeleri güçlendirmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

UEFA’nın soruşturma kararı sonrası ve Almanya İçişleri Bakanı’nın Türk karşıtlığı açıklamalarından sonra, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı’na “Türk düşmanlığını tetikleyici tavrı” sebebiyle izahat vermeye çağrılmıştı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da alınan soruşturma kararı sonrası planlarını iptal edip Almanya’ya Hollanda-Türkiye maçını izlemeye gideceğini açıklamıştı.