Fenerbahçe’den karaborsa bilet açıklaması

Fenerbahçe kulübü hafta sonu oynanacak olan Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesi karaborsa biletler hakkında açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 11:24

Cumartesi günü oynanacak olan Fenerbahçe-Galatasaray mücadelesinde biletlerin satışa çıkmasının ardından bazı biletlerin karaborsada satıldığı görüntüler sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Fenerbahçe kulübü, sosyal medya hesabından karaborsa bilet hakkında açıklama yaptı.

Fenerbahçe, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, “Kulübümüzün karaborsa bilet satışına karşı kararlı mücadelesi, Fenerbahçe – Galatasaray müsabakası öncesinde de devam etmektedir.

Bu kapsamda; resmi olmayan satış kanalları üzerinden yüksek rakamlarla ilan vererek kendi kombine koltuğunu, maça giriş verilerini (QR KOD) paylaşarak 3. kişilerin illegal şekilde maça girişlerini sağlayanlar hakkında yapılan tespitler sonucunda kombine iptalleri gerçekleştirilmiştir.

İptal edilen kombineler, bundan sonraki müsabakalarda maç bileti olarak genel satışa çıkarılacaktır.

6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırı şekilde 3. kişilere karaborsa ortamında satış yapan veya müsabakalara başka kişi passolig kartlarıyla giriş yaptığı tespit edilenler hakkında yasal işlemlere devam edilecek olup; bu uygulamaya maçın başlama saatine kadar devam edilecektir.

Karaborsa suçtur. Futbolda yasal olmayan faaliyetlerin önüne geçmek, karaborsaya engel olmak ve amacı Fenerbahçemizi desteklemek olan taraftarlarımızın, maç biletlerine resmi satış fiyatları üzerinden erişimini sağlamak adına tavrımız kararlılıkla sürecektir.” ifadelerini kullandı.