Bu iskendercinin önünde uzun kuyruklar oluşuyor

Bursa denince akla gelen ilk lezzetlerden biri hiç kuşkusuz İskender kebap oluyor. Bursa merkezde bulunan, yerli halk kadar yurt içi ve yurt dışından gelen turistlerin de ilk uğrak noktası olan Mavi Dükkan Kebapçı İskender , Bursa döneri olarak da bilinen İskender kebabı tatmak isteyenlerin beklemeye değer bulduğu uzun sıralar dikkat çekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2024 19:32
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2024 19:32
"BEKLEMEYE DEĞER" 

Kuyrukta bekleyenler vatandaşlardan biri ise şu cümleleri sarfetti, “Bursa İskender deyince öneriler de hemen bu mekanı görüyoruz ayrıca  Sosyal medyada en çok karşımıza bu mekan çıkıyor bizde iskenderini merak ettik geldik baya tercih edilen bir mekan geldiğimizden beri kuyruk var lezzetli bir İskender yiyeceğimizi düşünüyoruz diye ifade etti.

İSKENDER KEBABININ ÖZELLİĞİ

İskender kebabı, özel sosu, yoğurdu ve üzerine dökülen tereyağı ile adeta damaklarda bir lezzet şöleni yaratıyor. Bu lezzetin ünü, sadece Bursa ile sınırlı kalmayıp tüm Türkiye’ye ve hatta dünyaya yayılmış durumda. Yumuşacık döner dilimleri, çıtır pide parçaları, ferahlatıcı yoğurt ve tereyağının birleşimiyle sunulan İskender kebabı, Bursa dönerinin de başlıca temsilcisi sayılıyor.