Çinliler nasıl genç kalıyor? İşte sırları...

Çinlilerin bedenen ve zihnen genç kalabilmelerinin sırlarını araştırdık!

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2023 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2023 16:32
https://www.herkesduysun.com/

Bazı şifalı bitkiler kullanıyorlar;

Bu bitkilerden ilki 'Ginseng'; bu bitki stres seviyesini düzenlerken bedene canlılık veriyor. Yaş ilerledikçe bağışıklık sistemini güçlendiren 'Huang Qi', hafızayı güçlendiren ve sağlıklı yaşlanmaya yardımcı olan 'Lingzhi' ve son olarak strese sebep olan partikülleri bertaraf eden kurt üzümü.

Günümüzde doğal yollardan elde etmesi oldukça zor olan tırtıl mantarları laboratuvar ortamında üretiliyor ve insanlar bunları böbrek hastalıkları ve karaciğer tedavisinde de çokça kullanıyor.

Ünlü bir blogger soğuk su sırrını paylaştı;

Çinli blogger, her gün düzenli egzersiz yapmanın yanı sıra özellikle buz gibi göl suyunda yüzmenin çok önemli olduğunu söylüyor. Ayrıca kendisi kışın da sık sık yüzmeye gidiyor! Bunun bedenine iyi gelmesinin yanı sıra sabır ve azim konusunda da eğitici olduğunu belirtiyor.

Mühim olan ne zaman yediğiniz...

Örneğin kahvaltıda, çok tuzlu veya tatlı yiyecekler yerine ılık ve sıvı içeren besinler tüketilmeli; kahvaltı saati ise sabah 9 ila 11 arasında olmalı. Öğle yemeği ise saat 11 ila 13 arasında ve acı yiyecekler ile tam tahıllı besinler tüketilerek yapılmalı. Akşam yemeği için böbreklerimizin aktif olduğu 17 ila 19 saatleri tercih edilmeli ve besleyici, taze ve hafif yiyecekler tüketilmeli; ayrıca kızarmış et ile balık yemek de bu saatlerde serbest.

Doğumu erteliyorlar!

Sakinlerinin uzun yıllar sağlıkla yaşadığı tespit edilen Çin'in bir köyünde, kadınların ilk çocuklarını genelde 27 yaş civarında doğurdukları ortaya çıktı. Ayrıca bu insanlar protein yüklü besinlerden çok bol bol sebze tüketiyorlardı. Nihayetinde zihnen ve bedenen sağlıklı olup genç kalmak göründüğünden daha kolay!