Dikkat! Marketten aldığınız tavukları sakın yıkamayın

“Tavuk, pişirilmeden önce yıkanmalı mı yoksa yıkanmamalı mı?” sorusu pek çok kişinin kafasını karıştırmaya devam ediyor. Uzmanlar ise tavuğun yıkandığında bakterileri yok etmek yerine etrafa yayılmasına neden olduğunu belirtiyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 15:40

“Tavuk eti pişirilmeden önce yıkanmalı mı yoksa yıkanmamalı mı?” sorusu uzun yıllardır tartışılmaya devam ediliyor. Uzmanlar, sağlık açısından risk barındırdığı için tavukların yıkanmaması konusunda uyarıda bulunuyor. Araştırmalar, yıkama işleminin gereksiz olduğunu hatta zararlı olabileceğini ortaya koyuyor.

TAVUK ETİNDE BULUNAN BAKTERİLER SUYLA YOK EDİLEMİYOR Mikrobiyologlar ve gıda hijyen uzmanları, tavuk eti üzerinde bulunan bakterilerin suyla yıkanarak yok edilemeyeceği konusunda uyarıyor. Uzmanlar, tavuğu yıkama işlemi sırasında suyun sıçramasıyla birlikte, bakterilerin mutfak ortamına ve diğer besinlere yayılmasının mümkün olabileceğini ve hastalığa yol açabileceğini söylüyor.

BAKTERİLER SICAKLIKTA ÖLÜYOR YANİ PİŞİRİLMESİ YETERLİ Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, tavuk yıkandığında etrafa patojen isimli bir bakteri saçıyor ve bu nedenle gıda güvenliği uzmanları tavuğun yıkanmamasını öneriyor. Sıcaklıkla ölen bakteriler birçok hastalığın önüne geçtiğinden, tavuğun pişirilmesi yeterli görülüyor.