Kahve telvesini sakın atmayın!

Genellikle sağlığa olan faydalarından dolayı sıklıkla tüketilmesi tavsiye edilen kahvenin kendisi gibi telvesi de oldukça işe yarıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2023 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2023 17:36
https://www.herkesduysun.com/

Kahve içtikten sonra telvesini hep çöpe dökeriz. Ancak çöpe döktüğünüz bu telvelerin hiç bilmediğiniz öyle faydaları var ki duyunca attığınıza pişman olacaksınız. İşte kahve telvesinin hayatı kolaylaştıran kullanım alanları…

Kahve telvesinin dokusu, temizlenmesi zor tencere ve tavaları fırçalamak için mükemmeldir. Süngerin üzerine biraz telvesi koyun ve tencere her zamanki gibi yıkayın. İyice yıkadığınızdan emin olun.

Diğer böcekler gibi pireler de kahveyi sevmez. Dolayısıyla evde kedi ya da köpeğiniz varsa kahve telvesiyle yıkayarak onları pirelerden koruyabilirsiniz. Evet; piyasada oldukça fazla sayıda pire uzaklaştırma ürünü var. Ancak çoğu çok fazla kimyasal içeriyor ve istenmeyen yan etkilere neden olabiliyor.

Çiçeklerinizi biraz daha taze tutmak istiyorsanız, çiçek suyuna seyreltilmiş kahveyi dökmeyi deneyebilirsiniz - bu, bitkilere destek sağlar. Muhtemelen demlenmiş kahvede bulunan nitrojen, magnezyum ve potasyum yüzündendir ancak konsantre kahve koymayın, çok asitli olabilir.