Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konya'daki ilaçlama faciasında yeni gelişme: Acılı aileye para mı teklif edildi?

Konya’da komşusunun evi böceklemesi sonucu yaşanan faciada hayatını kaybeden Ahmet Enes Temel’in ailesi ilk kez konuştu. Çocuklarını kaybeden acılı aile, şikayetten vazgeçmeleri için karşı taraftan para teklifi aldıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2024 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
Konya'daki ilaçlama faciasında yeni gelişme: Acılı aileye para mı teklif edildi?

31 Ocak günü Konya’nın Meram ilçesinde 2 katlı kerpiç bir evin dairesinde yabancı uyruklu Abdülkerim El Ahmed isimli şahıs, evinin çeşitli noktalarına peçete ve kağıt üzerine böcek ilacı koyup, kapı ve pencereleri bantlayarak evden ayrıldı.

Alt kata uygulanan ilaçlama sonrası üst katta oturan ev sahibi Necla Duran, onu ziyarete gelen kızı Ayşe Temel, torunları Fatmanur Temel, Y. Temel ile diğer kızının çocukları M.B., Sena Gül Büyükgöker ve Ahmet Enes Temel zehirlendi.

Zehirlenme sonucu 7 yaşındaki Ahmet Enes Temel kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Evini ilaçlayarak kimseyi bilgilendirmeden evden ayrılan kiracı Abdülkerim El Ahmed ve ilacı satan Ahmet El Muhammed olayın ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“HABERİMİZ YOKTU”

Zafer Samancı’nın haberine göre, yaşanan facianın ardından açıklamalarda bulunan anneanne Nurcan Duran, ilaçlama yapıldığından haberi olmadığını söyledi. Duran, "İlaçlama yapılmış haberimiz yok rahmetli torunum bana 'anneanne ben üşüdüm' dedi. Ben de üstüne bir örtü getirip örttüm. Bir süre sonra baktım. Çocuk hareketsiz gibi duruyordu. Eline değince elinin buz gibi olduğunu hissettim. Kardeşi de burada yatıyordu, ona seslendim. Çocuğa bir şeyler olduğunu söyledim. Bizim evin ilaçlandığından haberimiz yoktu" dedi.

İlaçlama faciasında oğlunu kaybeden acılı anne Ayşe Temel olanlara hala inanamadığını söyleyerek, "Her gün mezarına gidiyorum. Evladım gideli 21 gün oldu. Evimin güneşi söndü. Uçtu gitti cennet kuşum. O benim her şeyimdi. Dayanacak gücüm kalmadı. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın" ifadelerini kullandı.

PARA TEKLİFİ İDDİASI

Acılı ailenin avukatı Cihat Tanrıkulu ise yaşanan olayın basit bir taksirle meydana gelmediğini belirterek, sanıkların olası kasıt ve yaralamadan yargılanması gerektiğini söyledi. Tanrıkulu, "Bu şahıslar aileye maddi yardım teklifinde bulunarak davadan vazgeçmelerini talep ettiler. Biz onlardan maddi bir şey asla istemiyoruz. Onların en ağır ceza ile cezalandırılmalarını istiyoruz" sözlerini de ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.