Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MSB: Teröristler Irak'ın kuzeyinde saklanmak için ormanları ateşe veriyor

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Dergele köyündeki teröristlerin sivilleri kalkan yapıp Türk birliklerine havan saldırısı düzenlediğini ve ardından ormanları ateşe verdiğini açıkladı. Teröristlerin sivilleri ve doğayı tehlikeye attığı vurgulandı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hassasiyeti vurgulandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2024 19:35
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2024 19:35
Kaynak: DHA
MSB: Teröristler Irak'ın kuzeyinde saklanmak için ormanları ateşe veriyor

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde bulunan Dergele köyündeki sivilleri kalkan olarak kullanıp, Türk birliklerine havan saldırısı yapan teröristlerin, yerlerinin tespit edilememesi için ormanları ateşe verdiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Dergele köyüdeki sivilleri kalkan yaparak birliklerimize havan atışı yapan teröristler, yerlerinin tespit edilememesi için ormanları ateşe vermeye başladı. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sivillere ve meskûn mahallere yönelik hassasiyetini bildikleri için hem köylüleri kalkan yapan hem de gizlenebilmek için ormanları ateşe veren teröristler, yıllardır yaptıkları gibi Irak kuzeyindeki sivil halkı tehlikeye atmaya çalışıyor. PKK'lı teröristler ateşe verdikleri yerlerde de yerel halkı 'Türk Silahlı Kuvvetlerinin açtığı ateş sonucu ormanlar yandı.' şeklindeki yalanlarla kandırmaya çalışıyor. Teröristler aynı zamanda girdikleri köylerde etrafa ateş açarak sivillerin canlarını ve mallarını tehlikeye atıyor. Terör örgütü ne yaparsa yapsın, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sivillere, yerleşim yerlerine, çevreye ve doğaya olan hassasiyeti devam edecek! Teröristler ise Mehmetçiğin pençesinden kurtulamayacak" denildi.

Kaynak: DHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.