Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sınır kapısında büyük denetim: 635 kilo esrar ele geçirildi

Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Türkiye'ye giriş yapmak için Kapıkule Gümrük Kapısı'na gelen bir tıra yapılan operasyonda 635 kilogram esrar ele geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2024 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2024 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
Sınır kapısında büyük denetim: 635 kilo esrar ele geçirildi

Ticaret Bakanlığı, Gümrük Muhafaza ekiplerince, Türkiye'ye giriş yapmak üzere Kapıkule Gümrük Kapısı'na gelen bir tıra yönelik düzenlenen operasyonda 65 kilogram esrar ele geçirildiğini duyurdu.

Bakanlığın yayımladığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince, Türkiye'ye giriş yapmak üzere Kapıkule Gümrük Kapısı'na gelen bir tıra yönelik düzenlenen operasyonda 65 kilogram esrar ele geçirildi.

Ticaret Bakanlığı Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucuyla mücadeleye yönelik başarılı bir operasyon gerçekleştirildi. Ticaret Bakanlığınca kullanılan bilgi ve veri sistemleri üzerinden yapılan risk analizi ve hedefleme çalışmaları neticesinde, Türkiye'ye giriş yapmak üzere Kapıkule Gümrük Kapısı'na gelen bir tırın şüpheli görülmesi üzerine araç yakın takibe alındı.

Tüm hareketleri anlık olarak izlenen araç Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından x-ray taramasına sevk edildi. Uzman operatörlerce gerçekleştirilen x-ray taramasında araçta şüpheli yoğunluk tespit edildi.

Gümrük muhafaza ekipleri 646 milyon liralık kaçakçılığı önledi - Son Dakika  Haberleri

635 KİLOGRAM UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Araç ve araçta taşınan yüke yönelik olarak narkotik dedektör köpeklerin de kullanıldığı detaylı arama ve kontroller gerçekleştirildi. Kontrollerde yasal yük içerisine gizlenmiş vaziyette toplam brüt ağırlığı 635 kilogram olan esrar cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi.

Olayla ilgili soruşturma Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam etmektedir."

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.