Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Roblox, Türkiye'de ofis açma kararı aldı!

Ağustos ayında erişime kapatılan çevrimiçi oyun platformu Roblox geri adım attı. Terör propagandası, çocuk istismarı ve cinsel içerikli paylaşımlar nedeniyle kapatılan Roblox, "Türkiye yasalarına saygılıyız" vurgusu yaparak, platforma erişimin yeniden sağlanması durumunda Türkiye'de bir ofis açacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 21:14
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 21:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.herkesduysun.com/
Roblox, Türkiye'de ofis açma kararı aldı!

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Çevrimiçi oyun platformu Roblox, geçtiğimiz ağustos ayında terör propagandası, çocuk istismarı ve cinsel içerikli paylaşımlar nedeniyle kapatılmasının ardından geri adım attı. 

ROBLOX AÇILACAK MI?

Roblox platforma erişimin yeniden sağlanması durumunda Türkiye'de bir ofis açacağını açıkladı.

Yapılan açıklamada "Roblox'un, öğrenme ve anlamlı bağlantılar sağlama platformu sunarak Türk toplumunda olumlu bir rol oynayabileceğine inanıyoruz. Ülkenin özel ihtiyaçlarını ele almak için yetkililerle işbirliği yapmaya kararlıyız" ifadeleri kullanıldı. 

"TÜRK YASALARINA SAYGILIYIZ"

Roblox'un açıklamasında şu sözlere yer verildi:

"Platforma erişimin yeniden sağlanması durumunda Türkiye'de bir ofis açma ve yerel dilde hizmet verecek ek moderatörler de dahil olmak üzere, özel bir ekip işe alma planımız hazırdır. Roblox, Türkiye'deki yerel yasa ve düzenlemelere saygı duymaktadır. Oyuncuların ve geliştiricilerin güvenliğini ön planda tutarak, platforma erişimi yeniden sağlamak amacıyla yerel yetkililerle ve yasal süreçlerle aktif olarak işbirliği içindeyiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.