Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEKNOFEST yeni yerli teknolojilerin milletle buluşma noktası oldu

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, "TEKNOFEST kuşağı yeni teknolojiler geliştirdikçe onların eserlerini de adım adım sergilemeye başlayacağız." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 17:11
Kaynak: AA
TEKNOFEST yeni yerli teknolojilerin milletle buluşma noktası oldu

TEKNOFEST Adana, T3 Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde, kamu kuruluşları, teknoloji devleri, üniversiteler ve medya kuruluşlarının da aralarında olduğu 128 kurumun katılımıyla Adana Havalimanı'nda gerçekleştiriliyor.

Selçuk Bayraktar, açıklamasında, TEKNOFEST Akdeniz'in merkezinin Adana olduğunu belirterek, bu yıl 1 milyon 600 binden fazla gencin TEKNOFEST kapsamındaki yarışmalara başvurduğunu söyledi.

Yarışmaların büyük bir kısmının tamamlandığını anlatan Bayraktar, "50 farklı kategoride olan yarışmaların sadece birkaçı devam ediyor. Büyük bir kısmı Antalya'da gerçekleşti. İnanılmaz bir coşkuyla bu yola girdik. Adana'nın sıcaklığıyla benzer bir şekilde muhteşem bir coşkuyla TEKNOFEST kapılarını açtı." dedi.

"BAYRAKTAR TB3 VE ANKA III HALKIN HUZURUNDA İLK DEFA GÖSTERİ YAPACAK"

Bayraktar, TEKNOFEST Adana'ya yoğun bir ilginin olduğunu vurgulayarak, "Özellikle hafta sonu bu ilgi daha da artacaktır. Tüm ziyaretçilerimize hafta içi gelmelerini ve toplu taşımayı kullanmalarını tavsiye ediyoruz. " diye konuştu.

TEKNOFEST kapsamındaki teknoloji yarışmalarının kuantum teknolojilerinden büyük dil modellerine kadar uzanan geniş bir yelpazede gerçekleştiğini belirten Bayraktar, şunlar kaydetti:

"TEKNOFEST aynı zamanda ülkemizin geliştirdiği yeni teknolojilerin de ilk defa milletimizle buluşma adresi oldu. Daha önce Bayraktar AKINCI ilk uçuşunu milletimizin duasını alarak TEKNOFEST'ten sonra gerçekleştirmişti, şimdi yine havada. Arkamda Bayraktar KIZILELMA bulunuyor. O da ilk uçuşunu milletimizin huzurunda yapmıştı. Bu yıl da Bayraktar TB3 ve TUSAŞ'ın geliştirdiği insansız savaş uçağı ANKA III halkın huzurunda ilk defa gösteri yapacaklar. Bunlar da TEKNOFEST'in yeni sürprizleri. TEKNOFEST kuşağı yeni teknolojiler geliştirdikçe onların eserlerini de adım adım sergilemeye başlayacağız."

"HERKESİ TEKNOFEST'E BEKLİYORUZ"

Bayraktar, TEKNOFEST Adana'nın en fazla çevrim içi kayıt alan TEKNOFEST olduğuna işaret ederek, "Ülkemizin en ücra köşesindeki çocuğun bile hayallerine dokunmayı, ülkemizi tam bağımsız ve müreffeh yarınlara taşıma açısından çok önemli görüyoruz." dedi.

Özdemir Bayraktar anısına yapılan "Bir Çocuk Gelsin Bir Uçağa Dokunsun" projesiyle on binlerce genci TEKNOFEST'e ücretsiz şekilde getirdiklerini belirten Bayraktar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Gençlerimize, insanlığın ve ülkemizin faydasına nice eserler geliştirmeleri adına ilham olmaya çalışıyoruz. Benim hikayemde de benzer bir şey var. Ufacık bir çocukken babam beni bir etkinliğe götürmüştü, o gün aklımdan hiç çıkmadı. Bizim amacımız da bu. Amacımız, en imkanı olmayan çocuğun dahi hayallerine girebilmek ve ülkemiz, insanlık adına onun hayallerini, gayretlerini yeşertebilmek. Herkesi TEKNOFEST'e bekliyoruz, pazar gününe kadar buradayız."

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.