Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uygun fiyatlı iPhone için geri sayım başladı! İşte tanıtım tarihi ve özellikleri

Uzun bir süredir teknoloji gündemini meşgul eden iPhone SE 4 modelinin çıkış tarihi ve özelikleri ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
Uygun fiyatlı iPhone için geri sayım başladı! İşte tanıtım tarihi ve özellikleri

Geçtiğimiz ay iPhone 16 serisini kullanıcıların beğenisine sunan Apple cephesinde iki yıldır yenilenmeyen SE serisi için çalışmalar hız kazandı. Son raporlar biraz daha uygun fiyata iPhone satın almak isteyenleri fazlasıyla sevindirecek düzeyde. Zira Apple analisti Mark Gurman tarafından iPhone SE 4‘ün kilit teknik özellikleri ve çıkış tarihi sızdırıldı.

İPHONE SE 4 NELER SUNACAK VE NE ZAMAN TANITILACAK?

Mark Gurman, bir süredir sızıntılarla ve iddialarla gündemden düşmeyen iPhone SE 4 modelinin 2025’in ilk aylarında tanıtılacağını söyledi. Bilindiği gibi serinin önceki ilk üç modeli 2016, 2020 ve 2022 yıllarında satışa çıktı. Bu da serinin biraz dağınık bir tanıtım takvimine sahip olduğunun bir göstergesi.

iPhone SE 4’ün model adının V59 olduğu belirtiliyor. Hatta, markanın yeni akıllı telefonuna Çin’deki giriş-orta segment Android cihazlarla rekabet etmesi ve ülkedeki pazar payını artırması konusunda bir hayli güvendiğinin altı çiziliyor.

Akıllı telefondaki en önemli değişiklik tasarım tarafında olacak. Burada şirketin selefinde kullanılan iPhone 8 benzeri tasarımı terk ederek iPhone 14 görünümünü odak alacağı söyleniyor. Bununla birlikte, çentik tasarımının devam edeceği ve Dinamik Ada özelliğinin kullanıcılara sunulmayacağını belirtelim.

Modelin işlemcisi henüz belli değil. Ancak tahminlere göre en az Apple A18 yongası ile gelecek. iPhone 16 ve 16 Plus’ta kullanılan bu donanım sayesinde güncel bir performans elde edebileceksiniz. RAM tarafında ise önemli bir artış söz konusu. Model, selefinin aksine 4 GB değil, 8 GB bellekle kullanıcıların karşısına çıkacak. Son olarak, cihazın henüz doğrulanmasa da Apple Intelligence yapay zeka özelliklerini çalıştırması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.