Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Xiaomi’nin yeni SUV’si yollarda! İşte görüntüler

İlk Xiaomi SUV modeli casus fotoğraflar ile gün yüzüne çıktı. İşte teknoloji devinin ilk SUV modelinin tüm detayları

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
Xiaomi’nin yeni SUV’si yollarda! İşte görüntüler

Xiaomi, otomotiv sektöründe pazar payını büyütmek için ikinci otomobili üzerinde çalışıyor. Şirketin uzun süredir üzerinde çalıştığı ilk SUV modeli, kamuflajlanmış şekilde test sürüşleri sırasında görüntülendi.  Peki ilk Xiaomi SUV modeli neler sunacak?

XİAOMİ’NİN İLK SUV’Sİ KAMUFLAJLI ŞEKİLDE TEST EDİLİYOR

Sızdırılan bilgilere göre Xiaomi, sedan modelini tanıttıktan sonra SUV için çalışmalarını hızlandırdı. Analistler, SUV modelleri en çok tercih edilen otomobiller arasında olduğu için sızıntıların doğru olabileceğini belirtiyor.

Shiftdelet.net'e göre; Xiaomi, ilk SUV modelini geliştirme aşamasında. Buna göre Çin’de yürütülen testlerde aracın kamuflajlı hali görüntülendi. Yeni Xiaomi SUV; dikkat çekici kırmızı kapıları ve siyah kamuflajıyla merak uyandırdı. Çerçevesiz kapı tasarımı, aracın SU7 gibi sportif olacağını gösteriyor.

Casus fotoğraflarda ayrıca sürücü destek fonksiyonları için tavanda lazer radar (LiDAR olabilir), yan kameralar ve SU7’den ilham alan alaşım jantlar öne çıkıyor. Kamuflaj altında kalan tasarım ise alçak ve kıvrımlı görünüyor. Bu da SUV’nin sportif olacağına işaret ediyor.

Tam teknik özellikler henüz bilinmiyor olsa da, SUV modelinin şirket içinde MX11 kod adıyla geliştirildiği belirtildi. Buna göre 2025’te piyasaya sürülmesi hedefleniyor.

Fiyat/performans odaklı olan Xiaomi SU7 modeli, 3 farklı varyant ile karşımıza çıkıyor. Standart modelde 73.6 kWh BYD LFP Blade batarya bulunuyor. 700km menzile sahip olan standart model, tek motor ile 220kW güç, 400Nm tork üretebiliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.