Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yerel seçimlerdeki gündem veri üzerinden değerlendirilecek

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) TÜBİTAK tarafından desteklenen projesi ile 2024 İstanbul Yerel Seçimleri ele alınarak farklı platformlardan çevrim içi paylaşılan bir milyondan fazla veri üzerinden karşılaştırmalı bir değerlendirmeye gidilecek.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 14:45
Kaynak: İHA
Yerel seçimlerdeki gündem veri üzerinden değerlendirilecek

Bartın Üniversitesi (BARÜ) İletişim Koordinatörlüğünden Öğr. Gör. Dr. Mehmet Ceylan’ın yürütücülüğünü yaptığı proje TÜBİTAK 1002 - Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Stanford Üniversitesinin yayınladığı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alan BARÜ Fen Fakültesi Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ramazan Yılmaz’ın danışmanlığını yaptığı projede Arş. Gör. Rumeysa Erdoğan ile Öğr. Gör. Burak Ceylan da çalışmalarıyla katkı sunacak.

“Türkiye’de Sosyal Medyanın Yükselişi: 2024 İstanbul Yerel Seçimlerinde X’in Ana Akım Medya Gündemiyle İlişkisi” başlıklı proje ile 31 Mart 2024 tarihinde yapılan seçimlere odaklanılacak.

İstanbul’daki seçimler üzerine temellendirilecek çalışmada Türkiye’nin en çok ziyaret edilen çevrim içi haber kuruluşları ile favori sosyal medya platformları arasında yer alan X’teki veriler karşılaştırmalı olarak incelenecek. Yapay zekâ (AI) ve makine öğrenimi gibi ileri analitik işlemlerin kullanılacağı projede karar alma ve kamuoyu oluşturma süreçlerinde etkili bir araç olan ‘gündem belirleme’ ilişkilerine bakılacak.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.