Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

3. Bursa Gastronomi Festivali'nin açılışı Merinos Parkı'nda gerçekleşti

Bursa Büyükşehir Belediyesi13-14-15 Eylül’de Merinos Park’ta, “Damağımdaki Bursa” temasıyla gerçekleştireceği 3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali açılışını Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tarafından gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 17:54
Kaynak: Ersel Nalbant
3. Bursa Gastronomi Festivali'nin açılışı Merinos Parkı'nda gerçekleşti

Açılışın ardından Başkan Bozbey ve protokol ekibi festival kapsamında açılan standartları gezdi.


“ULUSLARARASI ARENAYA TANITACAĞIZ”

Lezzetleri uluslararası arenaya tanıtacaklarını belirten başkan Chp Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, “Sevgili dostlar biraz önce stantlarımızı gezdik. Bu lezzetleri tattıkça şunu düşündüm, neden bu zenginliği öne çıkaramadık. Bundan sonra bu zenginliği daha çok öne çıkararak, kültürümüzü hem Türkiye’ye hem uluslarası arenaya tanıtacağız.”dedi.

Gastronomi festivali adına konuşmalarını yapan Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, "Lezzetler Bursa’da gerçekten muhteşem, dünyanın her yerinden insanlar Bursa’da yaşıyor. Bursa gülümseye devam edecek.” ifadelerine yer verdi.


“BURSA MUTFAĞINDAN OLUŞAN BİR FESTİVAL”
Gastronominin sadece mutfak değil kültürün de bir göstergesi olduğunu söyleyen Başkan Bozbey, "Sevgili ustalarımız, şeflerimiz, öncelikle hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum, hepiniz hoş geldiniz. Bugün gastronominin büyülü dünyasına adım atmak sadece damaklarımızı değil ruhumuzu da besleyecek bir yolculuğa çıkmaya hazırız. Sevgili dostlar, sevgili Bursalılar, gastronomi sadece bir mutfak sanatı değildir, kültürün ve sanatın tabağa yansımasıdır. Bizler bu yıl geçmiş iki yıldan farklı olarak Bursa’nın gastronomi alanındaki değerini ortaya çıkarmak için Bursa mutfağından oluşan bir festivali sizler için hazırladık. Festivaller neşenin eğlencenin on planda olduğu bir programdır, ancak festivaller sosyal konulara dikkat çekmek içinde ortaya konulur. Gastronomi festivalimiz boyunca kıymetli ürünlerimizi ve Bursa lezzetlerimizi, siz değerli misafirlerimize ve konuklarımıza sunacağız.” dedi.


Ayrıntılar geliyor...

Kaynak: Ersel Nalbant

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.