Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balkan Türkleri Genel Kurul Toplantısı Merinos AKKM’de gerçekleşti!

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Kurul Toplantısı Merinos AKKM’de yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2024 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2024 15:55
Kaynak: Ersel Nalbant
Balkan Türkleri Genel Kurul Toplantısı Merinos AKKM’de gerçekleşti!

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu (BRTK) Genel Kurul Toplantısı Merinos AKKM’de yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Toplantıya Bursa vatandaşlarının yanı sıra Türkiye’nin önde gelen siyasi isimleri de yoğun ilgi gösterdi.

Toplantıda CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, milletvekilleri ve parti temsilcileri yer aldı.



“TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA YER ALIYORUZ”

Toplantıyı katılımcılara ve siyasilere teşekkür ederek başlatan Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu (BRTK) Genel Başkanı Sabri Mutlu, "Türkiye’nin her bir yanından gelmiş Balkan konfederasyonu delegelerimiz hepinizle gurur duyuyorum. Görüyorum ki zaman zaman kavram karmaşası oluyor. Biz Balkan Türkleri olarak göç ettik, göç etmeye devam ediyoruz ve Türkiye’nin dört bir yanında yer alıyoruz. Arkadaşlarımla, dernek başkanlarımla değerlendirmelerimizde Balkanlar’ı çok önemsediğimizi her zaman vurguluyoruz. Biz konfederasyon olarak 7. Olağan Genel Kurulunu yapmaktayız. Kıymetli genel başkanlarım, sorunlarımızdan birini dile getirmek istiyorum. Makedonya’da yaşayan dostlarımızın çifte vatandaş başvuruları yapıldı. Yaptığımız görüşmelerde yapılan başvurularla ilgili geri dönüş alacağımız söylendi, ama vatandaşlar bundan çok muzdarip her hangi bir karşılık veya eylem göremedik.”dedi.



Konuşmalarını yapmak üzere sahneye davet edilen Chp Genel Başkanı Özgür Özel, şunları söyledi:

“TALEPLERİ DİLLENDİRECEĞİZ”

Talepleri dillendireceklerini belirten başkan Özel “Bugün kökleri ile bir yanı Üsküp’e bir yanı Selanik’e dayanan Balkan türkü bir kardeşiniz olarak hepinizi selamlıyorum. Bu ailenin bir parçası olmak gerçekten çok önemli. Burada herkes bizden, herkes bizim kanımız herkes bizim canımız. Vatanın değerini en iyi vatan kaybedenler bilir, bizler bunu çok iyi biliriz. Gurbet ellere gelip oralarda çalışıp oralarda yaşamak, geldiğin yeri unutmamak, vardığın yere adapte olup barışına katkı sağlamak gibi etkenleri biz çok güzel atlattık. Balkan türkü olmak demek böyle birşey. CHP parti olarak üzerine düşeni fazlasıyla yapmaktadır. Buradan sözümüze kıymet verenlere şunu söylüyoruz Batı Trakya’yı sadece müftü olarak görmeyelim. Balkan Türkleri hiç bir zaman kendileri için değil toplumun ilerlemesi için bir şeyler istemiştir. O yüzden Balkan coğrafyasına ilgide bir adım geride ve eksik kaldık. O yüzden Kıbrıs’tan sonra Bosna’ya gitmiştim. İyi bir plan dahiline Balkan ülkelerinin hepsine sahip çıkıp talepleri dillendireceğiz. Biz hepinizi bir bütün olarak seviyoruz, buraya gelen herkesin ağzına yüreğine sağlık.”ifadelerine yer verdi

Kaynak: Ersel Nalbant

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.