Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Artvin Vakfı'nın Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi

Bursa Artvin Vakfı'nın Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Olağan Seçimli Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 15:35
Kaynak: Ersel Nalbant
Bursa Artvin Vakfı'nın Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi

Bursa Artvin Vakfı'nın Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Olağan Seçimli Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Olağan Seçimli Genel Kurul toplantısında ilk olarak, Artvin’in geleceği ve Bursa’daki Artvinli hemşerilerin birlikteliği masaya yatırıldı.



YOĞUN KATILIM VE COŞKULU AÇILIŞ

Kurul, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Toplantıya Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ve İYİ Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu'nun yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, ve eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik gibi önemli isimler katılım sağladı.



DOÇ. DR. ADNAN DEMİRCİ'DEN BİRLİK VE DAYANIŞMA VURGUSU

Bursa Artvin Vakfı Başkanı Doç. Dr. Adnan Demirci, açılış konuşmasında tüm katılımcılara teşekkür ederek, vakfın önemine değindi. “Gerçek bir Artvin sevdalısı olarak, yüreğinde Artvin'i taşıdığını belirten Demirci, "Geçen dönem 'Gelişim için Değişim' mottosuyla göreve geldik, bu dönemde ise 'Sizin Vakfınız' mottosuyla hareket ediyoruz.  Bugün burada tüm camiamız Artvin Vakfı etrafında kenetlenmiş durumda. Bu gururu yaşattığınız için hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

SİYASİ KATILIMCILARDAN DESTEK MESAJLARI

ARSİYAD Başkanı Erdinç Acar, vakfın kurulduğu günden bu yana emek veren herkese teşekkürlerini ileterek yeni seçilecek başkanla da uyum içinde çalışacaklarını belirtti. İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu ise, vakfın son iki yılda 200’den fazla öğrenciye burs sağladığına vurgu yaparak, “Bursa’ya katkı sunan tüm Artvinlilere teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıya katılan AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Artvinli hemşerilerinin Bursa’nın kalkınmasında önder bir rol oynadığını belirterek sözlerine, “Bursa’da Artvin’i her zaman önder olarak görüyoruz. Hayırlı olsun” şeklinde devam etti.



FARUK ÇELİK’TEN ARTVİN VE BURSA İÇİN ÇAĞRI

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Meclis Üyesi Faruk Çelik, konuşmasında Artvin’in gelişimi için önemli projelerden bahsetti. Artvin’de doğmuş ve Artvin’den kazanç sağlamış herkesin doğduğu topraklara katkı sağlaması gerektiğini belirten Çelik, “Artvin'in nüfusu gerilemeye başladı ve göç vermeye devam ediyor. Ancak maden, eğitim ve tarım alanında istihdam çalışmalarıyla bu durumu tersine çevirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Çelik ayrıca, Artvin’in doğal güzelliklerinin korunması için maden çıkarma ve HES projelerine de dikkat çekerken, Artvinlilerin katkılarının önemine vurgu yaptı.



BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN GÜÇLÜ MESAJLAR

Toplantı, Bursa Artvin Vakfı’nın birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, Bursa ve Artvin’in gelişimine katkıda bulunmayı amaçladığı yönünde güçlü mesajlarıyla son buldu. Katılımcılar, yeni yönetimle birlikte vakfın çalışmalarının artarak devam edeceğini belirtti.

Doç. Dr. Adnan Demirci yapılan çalışmaları ve yeni yönetim kurulu üyelerini tanıttı.

Bir önceki başkanlık döneminden bahseden Demirci, 30 gün boyunca iftar yemeği verildiğini, Ramazan ayı boyunca erzak yardımında bulunulduğunu söyledi.Güven temelli bir yapı oluşturmak için bu yola çıktıklarını vurgulayan Demirci, "Birçok kültüre etkinlikler ve programlar düzenleyip her alanda çalışmaları sürdürdük." dedi.

Geçmişte vakıf olarak 65 öğrenciye burs sağlandığından da bahseden Başkan Demirci, başkanlığının ikinci senesinde ise 150 öğrenciye burs vermeyi amaçladıklarının da bilgisini verdi.

Bursa Artvin Vakfı Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri ise şu şekilde:

  • Adnan Demirci
  • Adalet Yılmaz
  • Adem Turanlı
  • Ahmet Kılıç
  • Ali Taş
  • Ali Çağrı Demirel
  • Derya Özsu
  • Edip Ali Demirtaş
  • Ertem Kaya
  • Fatih Alagöz
  • İlyas Durgun
  • İsmail Şenol
  • Ala Kahramanoğlu
  • Okan Torun
  • Öznür Topçu
  • Yalçın Pedal

Kaynak: Ersel Nalbant

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.