Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da 824 Çocuk Sünnet Şöleninde Erkekliğe İlk Adımını Attı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 10. kez gerçekleştirilen geleneksel sünnet şöleninde 824 çocuk erkekliğe ilk adımını attı. Merinos Parkı’nda düzenlenen etkinlikte Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk ve çok sayıda vatandaş bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 18:36
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 18:38
Kaynak: Arda Şaru
Bursa’da 824 Çocuk Sünnet Şöleninde Erkekliğe İlk Adımını Attı

Şölen, mehter takımının marşlarıyla coşkulu bir şekilde başladı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği mehter gösterisi sonrası, Sinan Topçu ve İsmail As hocalar tarafından dualar eşliğinde mevlid tilaveti yapıldı. Duaların ardından şölene katılan protokol üyeleri sünnet olan çocuklarla buluştu.

BAŞKAN BOZBEY’DEN SÜNNET OLAN ÇOCUKLARA HEDİYELER

Başkan Mustafa Bozbey, sünnet olan çocuklara hediyeler vererek onları ve ailelerini tebrik etti. Protokol üyeleriyle birlikte çocuklarla anı fotoğrafları çektiren Bozbey, daha sonra etkinlik alanında yerini aldı. Yoğun programı nedeniyle etkinliğe katılamayan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise mektupla iyi dileklerini iletti.

CHP’Lİ YEŞİLTAŞ: “SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞININ GÜZEL BİR ÖRNEĞİ”

Etkinlikte konuşan CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığını belirtti. Yeşiltaş, “Bu özel günde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm çocuklarımızın gelecekte güzel bir hayat sürmelerini diliyorum,” dedi.

MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRK: “ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN BİRLİKTEYİZ”

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk ise yaptığı konuşmada, “Bugün çok özel ve anlamlı bir gün. Okunan duaların kabul olmasını diliyorum. Erkekliğe ilk adımını atan çocuklarımızın mürvetlerini de görmeyi temenni ediyorum,” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN BOZBEY: “TOPLUMSAL DAYANIŞMAYI GÜÇLENDİREN BİR ETKİNLİK”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de etkinlikte yaptığı konuşmada, sünnet işleminin hijyenik ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesinin önemine değinerek, sünneti gerçekleştiren doktorlara teşekkür etti. Bozbey, “Sünnet, nesiller boyu süren bir gelenek ve dayanışmanın simgesi. Biz de sosyal projelerimizle toplumsal birliği güçlendirmek için çalışıyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı bir geleceğe ulaşması için her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz,” dedi. Başkan Bozbey, konuşmasının sonunda şölende emeği geçenlere teşekkür ederek, çocuklara sağlıklı ve mutlu bir yaşam diledi.

SAĞLIK KURULUŞLARINA TEŞEKKÜR PLAKETLERİ VERİLDİ

Etkinlik kapsamında Nev Hastane Grubu ve Medicabil Hastanelerine katkılarından dolayı plaket takdimi yapıldı. Başkan Bozbey ve protokol üyeleri, sünnet olan çocuklarla birlikte pasta kesti.

ROMAN ORKESTRASI RENK KATTI

Şölende Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası, çaldıkları müziklerle katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Şenlik havasında geçen etkinlik, aileler ve çocuklar için unutulmaz bir gün olarak hafızalarda yer etti.
Bursa’da gelenekselleşen sünnet şöleni, sadece ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına destek olmakla kalmayıp, aynı zamanda toplumsal dayanışmayı da güçlendiren önemli bir etkinlik olarak dikkat çekti.

Kaynak: Arda Şaru

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.