Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da depremde toplanma alanları yetersiz mi?

Fay hatları üzerinde bulunan ve deprem riski büyük olan Bursa’da deprem sonrası toplanma alanlarının yetersiz kalması, var olan toplanma alanlarının kriterlere uymaması tedirginlik yaratıyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 18:57
Kaynak: Duygu Doğan
Bursa’da depremde toplanma alanları yetersiz mi?

Büyük Marmara depreminin beklendiği Bursa’da deprem alanlarının yetersiz ve kriterlere uygun olmaması dikkat çekiyor. Bazı sivil toplum kuruluşlarının dikkat çektiği deprem toplanma alanlarının halen yapılmaması tepkileri de beraberinde getiriyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLAMALI

Bursa’nın olası bir büyük depreme hazır olmadığını ifade eden vatandaşlar, “Bugün itfaiye ve ambulansın giremediği sokaklar var. Mahalle aralarında otopark sıkıntısının yanı sıra deprem toplanma alanları da maalesef otoparklara dönmüş durumda. Olası bir depremde araçlarımızı kurtarırken canlarımızı kurtaramayacağız. Kahramanmaraş depreminde nice canlarımız yandı. Kurtarma ekipleri birçok yıkılan apartmana giremedi. Biz halen güçlendirilmeyen ya da kolonları kesik apartmanlarda oturuyoruz. Kentsel dönüşümün özellikle çarpık yapılaşma olan mahallelerden başlaması gerekiyor.” dediler.

TOPLANMA ALANLARINA OTOPARK YAPILIYOR

Deprem toplanma alanlarının kriterlere uygun olmamasına tepki gösteren Deprem Gönülleri ise “İnsanlar depremde oturdukları binaları terk ederek toplanma alanlarına ihtiyaç duyuyorlar. Bu alanlar için AFAD’ın kriterleri bulunuyor. Yürüme mesafesi 500 metreyi geçmeyecek, ana ulaşım yollarına ulaşım sağlanacak, içerisinde tuvalet, içme suyu gibi hayati ihtiyaçlar olacak. Bugün Bursa’daki toplanma alanlarında hangi kriter mevcut? Hiçbiri mevcut değil. Var olan bazı toplanma alanlarının imara açıldığını üzülerek görüyoruz. Her vatandaşımız, e-devletten toplanma alanlarını görebiliyor. Gidip baktığımızda toplanma alanına bina inşa edilmiş. Ya da otoparka dönüştürülmüş. Bursa’yı yönetenlerin bu duruma el atmaları, ciddi bir şekilde plan yapılması gerekiyor.” şeklinde konuştular.

Kaynak: Duygu Doğan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.