Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da göçmen kaçakçılarına baskın! Kereste atölyesinden 22 kaçak çıktı

Bursa’da bir kereste atölyesine düzenlenen baskında, 2 göçmen kaçakçısı gözaltına alınırken, atölye içeresindeki odalarda kaldıkları belirlenen 14’ü kaçak, 2’si izinsiz ve 6’sı geçici koruma kimliği bulunan 22 göçmen olduğu tespit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 00:06
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 00:10
Muhabir: İlker Türker
Bursa'da göçmen kaçakçılarına baskın! Kereste atölyesinden 22 kaçak çıktı

İLKER TÜRKER/ HERKES DUYSUN


Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, göçmen kaçakçılığı suçunun deşifre edilmesi, suç failleri ve organizatörlerinin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında yabancı uyruklu şahısların, kalacak yer temin edilerek Yıldırım ilçesine bağlı Çelebi Mehmet Mahallesi’ndeki bir kereste atölyesinde çalıştırıldığı yönünde elde edilen bilgiler üzerine adrese operasyon düzenledi.


Operasyonda iki kişi, gözaltına alındı. Yapılan aramada ise atölye içerisindeki odalarda konakladıkları belirlenen 14’ü kimliksiz 22 göçmen yakalandı.


İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilen yabancı uyruklu 22 şahıstan 14’ünün kimliklerinin bulunmayıp yasadışı yollarla ülkeye giriş yaptığı, 2’sinin farklı illere kayıtlı olup illerinden izinsiz şekilde ayrıldığı, 6’sının ise Bursa iline kayıtlı geçici koruma kimlik belgelerinin bulunduğu tespit edildi.

Yabancı uyruklu şahıslara kalacak yer temin ederek bir iş yerinde çalıştırdığı tespit edilen İ. H. ve T. A. isimli şahıs adli makamlara sevk edildi.

Kaynak: İlker Türker

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.