Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da iş dünyası Cumhuriyet'in mirasına sahip çıktı

İç Anadolu Sanayi ve İş Federasyonu (MARSİFED) ile Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Podyum Davet Opal Salonda düzenlenen görkemli bir organizasyon ile Cumhuriyetin 101'nci yılını kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2024 00:14
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2024 00:18
Muhabir: Gülsün Arslan
Bursa'da iş dünyası Cumhuriyet'in mirasına sahip çıktı

İç Anadolu Sanayi ve İş Federasyonu (MARSİFED) ile Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Podyum Davet Opal Salonda düzenlenen görkemli bir organizasyon ile Cumhuriyetin 101'nci yılını kutladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte, iş dünyası temsilcileri bir araya gelerek Cumhuriyet coşkusunu yaşadı.

"İŞ İNSANLARI OLARAK BU GÜCÜN TEMSİLCİLERİYİZ"

Açılış konuşmasını yapan MARSİFED Başkanı Osman Akın, Mustafa Kemal Atatürk'ün ekonomik zaferlerin önemine vurgu yaptığı sözlerini hatırlatarak, "Ekonomik zaferler, cumhuriyetin bir asırlık başarısının arkasındaki en önemli güçtür. Bizler, iş insanları olarak bu gücün temsilcileriyiz. Ülkemizin kalkınmasında sanayi, ticaret ve teknoloji alanındaki başarılarımızla önem taşıyoruz. Böylesine anlamlı bir günde sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunda başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere emeği geçen herkesi saygı ve minnetle anıyorum" dedi.



"GURUR DUYUYORUZ"

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez ise, "Cumhuriyetin yaşı ve irfanıyla büyüyen bir sivil toplum ailesi olmaktan gurur duyuyoruz. Bizi birleştiren ortak hayalimiz, fırsat eşitliği sağlanmış demokratik bir ülkedir. Bu hedeflerimize ulaşmak için ise dönüşümlere uyum sağlıyoruz ve bundan sonra da sağlayacağız" şeklinde konuştu.



"SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUM"

BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise konuşmasında yaşanan terör saldırısını şiddetle kınayarak sözlerine başladı. Burkay, "Bu hain saldırı asla amacına ulaşamayacaktır. Birliğimizi ve dayanışmamızı bozamayacak. Milletimizin başı sağ olsun. " dedi.



Başkan Burkay sözlerine ekledi:

"Atalarımız 101 yıl önce toprakları işgal altında olan bir milletin azmi, inancı, mücadelesi ve kararlılığı ile tüm dünyanın örnek aldığı büyük bir eser yazmıştır. Başta Cumhuriyetimiz'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve tüm gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Hepsinin ruhu şad olsun."

İSTİKLAL MİKROFONU BAŞKAN BOZBEY'E HEDİYE EDİLDİ

Törenin sonunda, Cumhuriyet'in 101'nci yılına özel İstiklal Mikrofonu, MARSİFED Başkanı Osman Akın tarafından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e takdim edildi. Bozbey, bu özel ödülü tüm çalışma arkadaşları ve Bursalılar adına aldığını belirterek, "Bu akşam çok anlamlı bir akşam. Elbette ki Cumhuriyetimizin değerlerini bilmek, onu gelecek kuşaklara aktaracak sorumluluğu kabul etmek son derece önemli. 101 yaşındayız ve henüz genciz. Bu yılda dünyaya örnek bir lider olarak bizlere genç Cumhuriyet'i emanet eden ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum. Onların bize bıraktığı yolda adım adım ilerlemeye devam edeceğiz." diye konuştu.



"ARTIK ALANLARDA KUTLANACAK"

Cumhuriyet bayramının artık salonlarda değil, alanlarda kutlanmasının önemine vurgu yapan Başkan Bozbey, sözlerine devam etti:

"Yıllarca Cumhuriyet bayramını hep kısıtlı alanlarda kutladık. Cumhuriyet'e sahip çıkmak sadece salonlarda ki insanların sorumlulugu değil. Bunun için artık Cumhuriyet bayramını salonlarda değil, alanlarda kutlanacak diye yola çıktık. Nilüfer'de ise her sene düzenli olarak yaptık ve gelenek haline geldi."

Ayrıca Bozbey, TUSAŞ'a yapılan terör saldırısını kınadığını ifade etti. Başkan Bozbey, "Bugün yaşadığımız olay hepimizi derinden üzdü. Terör saldırısını kınıyorum. Ülkemizde bu gibi olayların artık hiç bir yerde olmaması gerektiğini; barışın, sevginin, saygının ve özellikle de birbirimize olan güvenin en önemli şekilde sağlanması gerektiğine inanıyorum." diye sözlerini tamamladı.



 

Kaynak: Gülsün Arslan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.