Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da Uluslarası Fotoğraf Festivali’nin tanıtım toplantısı gerçekleşti

Bu yıl, 20 Aralık 2024 – 20 Ocak 2025 tarihlerinde düzenlenecek olan 14.Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivalinin tanıtım toplantısı gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 12:10
Kaynak: Esmanur Gülbahar
Bursa'da Uluslarası Fotoğraf Festivali’nin tanıtım toplantısı gerçekleşti

Bu yıl Bursa’yı kapsayacak bir yapı kazanması amacıyla galeri, müze gibi bir çok farklı mekanda gerçekleştirilecek olan fotoğraf festivalinin tanıtım toplantısı, Gökdere Vadisi’nde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in katılımıyla gerçekleşti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, FotoFest tanıtım toplantısında konuşma yaptı. Bu festival ile Bursa’nın sanat ışığı ile aydınlanacağını dile getiren Başkan Bozbey, “14.sü yapılacak olan Uluslararası Fotoğraf Festivali için bir aradayız. Bu büyük organizasyon ile Bursamız, sanatın ışığı ile aydınlanacak. Sanat dalgasına hep beraber tanıklık edeceğiz. Bu sanat dalgası sadece gözlerimizi değil ruhumuzuda besleyecek. Her sokak, her bina, her bakış bize bir şey anlatıyor. Tarihi binalarımız, derelerimiz, denizimiz, dağımız, havamız bunlar hep şehrin itirazı içerisinde yer alıyor. Bizde bu festivalde Bursa’nın fotoğraflarla konuşmasına kendi öyküsünü anlatmasına vesile oluyoruz.” şeklinde konuştu.



FotoFest'in önemli değişikliklerinden birininde bir ay sürecek bir festivale dönüşmüş olması olduğunu vurgulayan Başkan Bozbey, “Bu yıl festival, Merinos’tan dışarı çıkacak. Yaşamın her alanında çok sesli ve dinamik bir şehir olduğunu göstermiş olacağız. Kültür ve sanat bir kenti yalnızca güzel kılmaz. Aynı zamanda onu yaşatır ve anlamlı kılar. Kentimizi sanatıyla yaşatmaya kararlıyız. ‘Bursa Uluslarası Fotoğraf Festivali’ bu çabanın meyvesidir.” ifadelerini kullandı.



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, FotoFestte sergilenecek her bir fotoğrafın, geleceğe yazılmış bir mektup olduğunu dile getirerek konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak: Esmanur Gülbahar

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.