Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Aksoy oldu

Bursa Kent Konseyi Olağan Seçimli Genel Kurulu, Merinos AKKM’de gerçekleşti. Açık oylamayla yapılan seçimde Ertuğrul Aksoy, oy çokluğuyla başkan seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2024 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2024 16:42
Kaynak: Esmanur Gülbahar
Bursa Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Aksoy oldu

ESMANUR GÜLBAHAR/ AHMET GÜNAY/ HERKES DUYSUN

Bursa Kent Konseyi Olağan Seçimli Genel Kurulu, yoklama ile başladı. Ardından divan kurulu başkanlığına Şazi Çavuşoğlu seçilirken, divan kurulu üyeliğine Ahmet Keskin ve Cansu Barak seçildi.

Divan kurulu seçiminin ardından Tasnif kurulu önerisi yapıldı. Bu kapsamda oy çokluğuyla Tasnif Kurulu başkanı Sibel Besler, Tasnif Kurulu üyeleri ise Merve Güner ve Aykut Murat seçildi.



Açık oylamayla yöntemiyle gerçekleşen Kent Konseyi Başkanlığı seçiminde Ertuğrul Aksoy, oy çokluğuyla başkan seçildi. Seçimin ardından konuşma yapan Başkan Aksoy, 1994 yılından beri Bursa’da yaşadığını belirterek, “Bursa kenti için çalışacağız. Heyecanlıyım, Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Aksoy şu ifadeleri kullandı: “Kent konseyi, kent yaşamında; kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini geçirmeye çalışır. Demokratik anlayışla ayrımsız kentin tüm paydaşlarının ve yaşayanlarının kent yönetimine katılımlarının sağlanacağı, yerelde üretilen fikirlerin, projelerin, taleplerin kentin karar vericilerine iletileceği, sonuçlarının denetleneceği,  kent bireylerinin aidiyet duygularının geliştirileceği, yaşadığı çevreyi, mahalleyi, kenti sahiplenme,  koruma ve geliştirme duygularının artırılacağı sosyal, kültürel ve sportif  faaliyetlerin gerçekleştirilmesinde yapıcı, denetleyici, uyarıcı   bir köprü olmak için ben ve arkadaşlarım adayız.
1998-2020 Çevre Düzeni Planında, 2011 yılı 2030 Çevre Düzeni Planında, 1994 yılından günümüze Yerel Gündemli dönemlerde Uluabat  ve Uludağ çalışma gruplarında ve diğer tüm çevresel mücadelelerde, 2009-2015 TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanlığım dönemlerinde Bursa'nın doğasına, toprağına, suyuna, havasına ve yaşamı paylaşan tüm canlılarına  dair edindiğim birikimleri çağdaş, demokratik laik anlayışla, 1980 yılında TMMOB 24. Genel kurulunda, "Yüreğimizdeki insan sevgisi ve yurtseverliği baskı ve zulüm yöntemlerinin söküp atamayacağının bilinci içinde bilim ve tekniği emperyalizmin ve sömürgenlerin değil, emekçi halkımızın hizmetine sunmak için her çabayı güçlendirme ve sürdürme yolunda inançlıyız, kararlıyız" diyen TMMOB'nin unutulmaz başkanı Mimar Teoman Öztürk'ün yurt ve insan sevgisiyle, Mustafa Kemal Atatürk'ün İlke ve devrimlerinin ışığı ve yol göstericiliğinde, 2030 planında BBŞB İmar ve şehircilik daire başkanlığı PYM 25 uzmanı, 60 akademisyen, 2780 kişinin katıldığı 180 toplantı (150 üst düzey yerel ve merkezi yönetici, 150 meslek odası ve sivil toplum örgütü üst düzey yöneticileri 250' den fazla merkezi/yerel yönetim, STK/Meslek Odası, uzman, medya ve üniversite temsilcileri) ile belirlenmiş vizyona uygun Doğal ve Kültürel Zenginliğini Koruyun ve yaşatan, sektörel çeşitliliğini insan, çevre ve bilgi, odaklı geliştire ve yöneten, rekabet güzüne sahip, yenilikçi, yaşam kalitesi yüksek, güvenli ve Bölgesinde Öncü Bursa 'nın oluşturulmasına katkı koymak için ben ve yürütme kurulu arkadaşlarım adayız.”



Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu Adayları Asıl Liste şu şekilde:

1) Prof. Dr. Alparslan TÜRKKAN - Bursa Büyükşehir Belediyesi
2) Prof. Dr. Gül SAYAN ATANUR - Bursa Teknik Üniversitesi
3) Doç. Dr. Sebla ARIN ENSARIOĞLU - Bursa Uludağ Üniversitesi
4) Taner ÇOLAKOĞLU - Mudanya Üniversitesi
5) Murat DEMİR - Doğa ve Çevre Koruma Derneği (DOĞADER)
6) Erol YILMAZER - Bursa Muhtarlar Dayanışma Derneği
7) Sema PAMUKÇULAR - Karaağaç Mahallesi Muhtarı
8) Canan AKIN ERDEM - Kükürtlü Mahallesi Muhtarı
9) Av. Derya AYSEL - Cumhuriyet Halk Partisi
10) Ayhan ZENBİLCİ - Küresel Girişimci Engelliler Derneği
11) Gökhan AYDIN - Disk Birleşik Metal-İş Bursa Şubesi
12) Yeliz TOY - Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası / Eğitim-İş
13) Dr. Ali UÇAR - Bursa Tabip Odası
14) Ozan ULUSOY - Kozahan Yönetimi
15) Yüksel CEYLAN - Karacabey Şubaşı Köyü Eğitim Yardım ve Dayanışma Derneği
16) Dr. Alper CAN - Bursa Yazın Sanat Derneği (BUYAZ)
17) Dilek YILDIZ KARAKAŞ - Çağdaş Drama Derneği 18) Feridun TETİK - Oyak Renault Emekliler Derneği 19) Burak DEMİRCİ - Çağdaş Gazeteciler Derneği
20) Nursel DEMİR - Koza Kadın Derneği
21) Bilge GİZİR - TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi
22) Serkan DURMUŞ - TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi

Kaynak: Esmanur Gülbahar

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.