Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Bursa milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'ndan yeni anayasa açıklaması

CHP Bursa milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu yeni anayasa çalışmaları hakkında fikirlerini paylaştı. Kayışoğlu, "anayasaya uymayanlarla anayasa değişikliğini görüşmeyi çok anlamlı olduğunu düşünmüyoruz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2024 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2024 15:34
Kaynak: Reyhan Özbakır
CHP Bursa milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'ndan yeni anayasa açıklaması

CHP Bursa milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, erken seçim ile ilgili iddialara cevap verdi.

"ERKEN SEÇİM OLURSA SORUMLULUKTAN KAÇMAYIZ"

Kayışoğlu, " Her parti gibi bizde olabilecek en kısa zamanda iktidar olmak istiyoruz. Erken seçim konusunda yetkili kurullarımız karar verecektir. Bu konuda şu aşamada görüş beyan etmeyi doğru bulmuyorum. Olası bir erken seçim halinde biz sorumluluktan kaçmayız. Bir an önce iktidar olup ülkenin içerisinde bulunduğu sorunlarına çözüm olmak isteriz." dedi.

"ANAYASAYA UYMAYANLARLA ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ GÖRÜŞMEK ANLAMSIZ"

Yeni anayasa çalışmaları hakkında görüşlerini aktaran CHP Bursa milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, " Son köklü anayasa değişikliğinde bende komisyon üyesiydim. O dönemde hükümetin yaptığı değişikliklerin ülkeye hiçbir şey kazandırmadığını ve olumlu hiçbir sonuç doğurmadığını ifade ettik. Her defasında darbe anayasasını değiştirip demokratikleşme iddiasını öne sürenlerin bugüne kadar yaptığı değişikliklerin ülkeyi anti-demokratik bir noktaya getirdiğini gördük. Dünyanın en mükemmel anayasısını yapsanız dahi bu kurallara uymadığınızda bir anlam ifade etmiyor. Can Atalay kararında olduğu gibi anayasaya uyulmadığı bir ortamda değişiklik yapılması manasız kalıyor. Biz anayasaya uymayanlarla anayasa değişikliğini görüşmeyi çok anlamlı olduğunu düşünmüyoruz." dedi.

Kaynak: Reyhan Özbakır

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.