Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in sıradaki durağı: Mudanya

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa ziyaretlerine devam ediyor. Başkan Özel, Nilüfer Belediyesinin ardından Mudanya Belediyesini ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 18:59
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 19:35
Kaynak: Esmanur Gülbahar
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in sıradaki durağı: Mudanya

ESMANUR GÜLBAHAR/ MUSA YEŞİLDAĞ/ HERKES DUYSUN

Genel Başkan Özel, Mudanya Belediyesi ziyaretinin ardından Mudanya Mütareke Meydanı’nda toplanan halka seslendi. Halk, yoğun katılım sağladı.



Meydandaki halk buluşmasına, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altayca Kayışoğlu ve Hasan Öztürk, Mudanya İlçe Başkanı Kurtuluş Furkan Atalay, Gençlik Kolları Başkanı Seda Bozdağ, Parti Meclis üyesi Canan Taşer katılımlarını sağladılar.

BAŞKAN ÖZEL: DENİZ KENTİNE DENİZ BAŞKAN GELDİ

Mudanya’nın önemine değinerek konuşmasına başlayan Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Mütareke Meydanı’nda yaptığı konuşmada, “Hepimiz için çok önemli olan Mudanyadayız. Ölçtük ve biçtik Mudanya’da bayrak değişimi lazım dedik. ‘Mudanya bizden ne istiyor’ dedik. En son bir noktada buluştuk. Mudanya, Deniz Başkanı istedi. Yüzü denize dönük bu şehre Deniz başkanı rekorla seçtiniz. “ ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞIN HAKKINI VERİRSEN GEÇİM OLUR VERMEZSEN SEÇİM OLUR”

Emekli ve asgari ücret alan vatandaşların zor geçindiklerinin altını çizen Genel Başkan Özel , “Hayat pahalılığından herkes muzdarip, TÜİK’in gazabına uğradınız. 10 bin liralık emekli maaşını 12 bin 500 yaptılar. Şu an 12 bin 500 lira 20 kilo sana kıyma alıyor. Satın alma gücü Ocak ayından bu yana 5 kilo dana kıyma kadar düşmüş. Recep Tayyip Erdoğan’a Soruyorum: sen neden bir sürü firmanın vergi borcunu sildin? Tam 660 milyar lira. Emekliye çok gördüler. Emekli maaşını 17 bin 500 yapın dedik. Yapmadı. Onun derdi emekli, emekçi, çiftçi, hayvancı, esnaf değil. Onun derdi sadece zenginler. Eğer emeklinin hakkını verirsen geçim olur, vermezsen seçim olur. Asgari ücret 6 ayda 3 bin 800 lira eridi. Ocakta 7 çeyrek alan asgari ücretli şu an 5 çeyrek altın alabiliyor.” dedi.

“TAYYİP BEY İLE KAVGAMIZ EKMEK KAVGASI”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile polemik yapmadığının altını çizen Genel Başkan Özel, “Tayyip Bey ile kavga ediyoruz ama konumuz ekmek kavgasıdır. Emekli, emekçi, zam, maaş, sosyal devlet ve sendikal hak konuşurum. Tayyip Bey’in istediğini değil, sizin istediğinizi konuşurum. Devlet ile millet savaşırsa millet kazanır.” şeklinde konuştu.

ÖZEL’DEN KÜFE GÖNDERMESİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, sırtına küfe alarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderme yaptı. Ellerinde küfe olan gençleri konuşma yaptığı otobüse çağıran Başkan Özel şu ifadeleri kullandı: “Tayyip Bey, ‘Asgari ücretli ve emekli bana ağır geliyor’ diyor. Eğer taşıyamıyorsan bırak küfeyi ben taşırım. Taşıyamayan bırakacak. Taşıyanlar gelecek. Emeklileri biz ayağa kaldıracağız, söz veriyoruz.”

Kaynak: Esmanur Gülbahar

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.