Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP lideri Özgür Özel Bursa'da: "Alinur Aktaş yemiş, hesabı Bozbey ödesin olmaz öyle iş"

CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyelerin borçlarının tahsil edilmesine dair talimat vermesine Bursa'dan cevap verdi. Özel, "Alinur Aktaş yemiş, hesabı Bozbey ödesin olmaz öyle iş." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2024 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2024 17:40
Kaynak: Arda Şaru
CHP lideri Özgür Özel Bursa'da: "Alinur Aktaş yemiş, hesabı Bozbey ödesin olmaz öyle iş"

CHP'li Belediyelere mali darbe yapıldığını dile getiren Özgur Özel, "Alinur Aktaş yemiş yemiş hesabı Bozbey ödesin. AK Partili Bursa Belediyesi'ni devraldık, alacağımız 30 milyar. Aradaki farka bakın. Bu 96 milyarlık fark için, konuşuyor, konuşuyor, konuşuyor ya, %80'ini kendi belediye başkanları yapmış borcu, daha geçen sene vergi borcunu sildiği 43 tane firma var, yandaş müteahhitler." dedi. 

"SAYIN ERDOĞAN HİÇ BU İŞLERE KALKIŞMA"

"Bunların en palazlanmışlarına beşli çete diyor, beşli çete. Onların tam kadar borcunu silmiş biliyor musunuz? 660 milyar. Bütün belediyelerin SGK borcu 96 milyar. Beşli çeteden sildiği para 660 milyar. 6 katı. Bu 96 milyarın içinde belediyelerin şirketleri var, iştirakları var. O yüzden Tayyip Bey'in bütün hesabı şu. Bunu böyle yapacak, biz hizmet yapamayacağız. Vallahi çok beklersin Tayyip Bey. Getireceksin meclise kanunu. Oturacağız konuşacağız. Geçmiş dönemde o yediğiniz içtiğiniz, biriktirdiğiniz ve devlete ödemediğiniz o paraları bize ödetemezsiniz. Onların faizlerini kaldıracaksın, ana parasını böldüreceksin, herkese eşit davranacaksın, onun üzerinden bu işleri yapacağız. Haciz koyarım. Vatandaş da hizmete kimin engel olduğunu görür. Söyledim, bir daha söyleyeyim. Hesap yapıyormuş, akla bak. Bütün arabaları bağlayın diyor belediyenin, çöpleri toplayamasınlar, patlayan kanalizasyona gidemesinler, ortalığı çöp götürüyor deyip siyaset yapacakmış. Bak Sayın Erdoğan, hiç bu işlere kalkışma. Gerekirse başka genel başkan, bütün milletvekilleri, bir milyon altı yüz bin CHP'li biz ellerimizle o çöpü toplarız yine sana kendimizi muhtaç etmeyiz." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Arda Şaru

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.