Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fidan Han: Bursa'nın tarih kokan buluşma noktası"

Fidan Han, Bursa'nın tarih kokan mekanlarından biri olarak, hem Bursalıların hem de şehir dışından gelen ziyaretçilerin uğrak noktası oluyor. Havalar soğuk olsa da hafta sonu yaşanan yoğunluk gözden kaçmıyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2024 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2024 16:25
Kaynak: Reyhan Özbakır
Fidan Han: Bursa'nın tarih kokan buluşma noktası"

Tarihi yapısıyla dikkat çeken han, özellikle geleneksel dokusunu koruyan işletmeleri, şirin kafeleri ve hediyelik eşya dükkanları ile ziyaretçilere nostaljik bir atmosfer sunuyor. Burada bulunan esnaf, eski Bursa kültürünü yaşatarak misafirleri ağırlarken, el sanatları ve yöresel ürünlerle de kente özgü hediyelikler sunuyor.

Fidan Han'ın popülerleşmesinde, ulaşımın kolay olması ve merkezde bulunmasının da önemli bir etkisi var. Özellikle hafta sonları yoğun ziyaretçi akınına uğrayan handa, yerli turistler Bursa’nın bu tarihi dokusunu deneyimleme fırsatı buluyor. 

Uzun yıllardır kafe işletmeciliği yapan Mahmut Demir, "Burası Bursa'nın en popüler hanlarından biri kış ayları gelmesine rağmen hala vatandaş tarafından rağbet görüyor diye ifade etti."

Vatandaşlar ise, Buranın atmosferi bir başka hava soğuk olsa bile bu burada çay kahve içmenin keyfi güzel dışarıya göre bir tık pahalı olsa da ürünlerin fiyatı yine de burada olmak güzel diye dile getiriyorlar.

Kaynak: Reyhan Özbakır

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.