Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Heniyye’nin “protesto” çağrısına, Bursalılar kayıtsız kalmadı

Tahran’da suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin, vefatından birkaç gün önce “3 Ağustos’ta” dünya kamuoyunun Filistin’e destek için meydanlarda toplanma çağrısına Bursalılar yoğun katılım gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2024 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2024 19:32
Kaynak: Rüstem Pehlivanlar
https://www.herkesduysun.com/
Heniyye’nin “protesto” çağrısına, Bursalılar kayıtsız kalmadı

KASIM ŞENTÜRK/HERKES DUYSUN

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, 31 Temmuz’da İsrail saldırısı sonucunda İran’ın başkenti Tahran’da şehit edilmeden önce dünya kamuoyunu Filistin direnişine destek olmak için 3 Ağustos’ta meydanlara davet etmişti. Bu çağrıya başta Türkiye olmak üzere İspanya, İtalya, Ürdün, Katar, Irak ve Libya gibi ülkelerden destek geldi.



Türkiye’de de Bursa, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok şehirde Filistin’e destek ve İsrail’i protesto amacıyla gösteriler düzenlendi.

BURSA’DA FİLİSTİN GÖSTERİLERİNE YOĞUN KATILIM

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin şehit edilmeden önce yaptığı protesto çağrılarına Bursalılar da kayıtsız kalmadı.



Gösteriye AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz da katıldı.

Saat 18.00’de Ulucamii önünde toplanan yoğun kalabalık, İnönü Caddesi’nden Cumhuriyet Caddesi’ne oradan da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na yürüdü.



"Bursa'dan Gazze'ye direnişe bin selam", “Katil İsrail Filistin’den defol”, “İsrail Ortadoğu’dan elini çek”, “Orta Doğu’da İsrail diye bir devlete yer yoktur” gibi sloganların atıldığı yürüyüşün ardından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanan yoğun kalabalık, dünya kamuoyunu ve uluslararası hukuku aylardır Filistin’de masum insanlara soykırım uygulayan İsrail’e karşı caydırıcı tepkiler vermeye davet etti.

"NETANYAHU'NUN SONU NEMRUT VE HİTLER GİBİ OLACAK"
 

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda konuşma yapan Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu Başkanı Murat Eryağan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Türkiye'yi tehdit eden İsrail Dışışileri Bakanı Yisrael Katz'a tepki gösterdi.

Eryağan, "Siyonist İsrail çetesi tarihin en vahşi katliamını gerçekleştiriyor. Bu katliamda 40 bin kardeşimiz şehit oldu. 100 binden fazla kardeşimiz yaralandı. İslam aleminin sessizliğinden faydalanan şer ittifakı bir taraftan Gazze'de soykırım yaparken bir taraftan da ellerindeki medya organlarıyla bu soykırımı meşrulaştırmaya çalışıyor. Uluslararası kuruluşlar ise üç maymunu oynamaya devam ediyor. Siyonist çete Filistinlileri öldürdükçe Batı ve ABD, Netanyahu'yu ayakta alkışlıyor." dedi.



İsmail Haniyye'nin şehit edilmesinin, Filistin halkının direnişini ve Hamas'ı durduramayacağını vurgulayan Eryağan, "Bütün dünya bilsin ki İsrail bizim için yağmacı bir terör örgütüdür ve Filistin'in bir çakıl taşında bile hakkı yoktur. Şüphemiz yok ki Siyonist katillerin sonu Nemrut ve Hitler gibi olacaktır." ifadelerini kullandı.

"MÜSLÜMANLAR MÜSLÜMANLIKLARINA SADAKAT GÖSTERDİKLERİ SÜRECE DÜNYAYA UMUT OLACAKLAR"
 

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu Başkanı Murat Eryağan'ın ardından sahneye çıkan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz organizasyonu yapanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Ağır bir imtihandayız ama bu bizi umutsuzluğa sevk etmemeli. Bu ümmet zaman zaman böyle imtihanlar geçirmiş ama Allah'ın izniyle bu imtihanları atlatmıştır. Allah'ın izniyle yine kafirler karşısında muzaffer olacağız."

Müslümanların daha önce lokal olarak yaşadığı problemlerin bugün küresel ölçekte yaşadıklarının altını çizen Yılmaz, "Bugün biz Müslümanlar Bursa'da, Paris'te, Amerika'da, Rusya'da eylemler yapıyoruz ancak bizim en büyük eylemimiz Müslümanca yaşamaktır. Müslüman bizzat eylemin kendisidir." ifadelerini kullandı.



Gazze'deki direnişin, tarihin gördüğü en büyük direnişlerden biri olduğumu kaydeden Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, "Gazze, sadece Filistin'in değil, bütün dünyanın işgal altında olduğunu dünya kamuoyuna gösterdi. Gazze'deki getirilen tekbir, Müslümanların kriz içerisindeki dünyaya teklifidir aslında. Gazze'den, Müslüman'ın Müslüman'a verdiği umudu görüyoruz. Onlara dualarımızla, namazlarımızla, elimizden gelen her şeyle destek olacağız. Müslümanlar! Dünyanın umudu biziz! Kendinizi küçümsemeyin. Biz güçsüz olduğumuz için değil, güçlü olduğumuz için bize saldırıyorlar ve son nefesimizi bizden alana kadar saldırmaya devam edecekler. Müslümanlar, Müslümanlıklarına sadakat gösterdikleri sürece güçlerini korumaya devam edecekler ve dünyaya umut olmayı sürdürecekler. Onların güçlü silahları olabilir ama nihai zafer inananlarındır. Gazze'de yakılan bu fitil, bütün insanlığın kurtuluşunun nişanı olacaktır. Allah'ın vaadi kesindir." dedi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı ile Cumhuriyet Caddesi arasındaki alanı hınca hınç dolduran binlerce kişilik kalabalık, Filistin için yapılan duanın ardından herhangi bir taşkınlık yaşanmadan gösteri alanından dağıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.