Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yanıltıcı reklam içerikleri hayatınızı karartmasın! Tehlike bir ‘tık’ yakınınızda

Son günlerde sosyal medyada paylaşılan ve her tıklamada karşımıza çıkan yanıltıcı reklamlar dikkat çekiyor. İşte bu yanıltıcı reklamlara karşı alabileceğiniz önlemleri Bursa İl Emniyet Müdürlüğü tek tek açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 14:57
Muhabir: İlker Türker
Yanıltıcı reklam içerikleri hayatınızı karartmasın! Tehlike bir ‘tık’ yakınınızda

İLKER TÜRKER / HERKES DUYSUN

Son günlerde sosyal medyada yapay zeka kullanılarak ünlü sanatçıların, siyasetçilerin kullanıldığı reklamlar dikkat çekiyor. Bu reklamlarda yapay zeka ile ünlü isimlerin görüntüleri kullanılarak bir takım firmaların reklamları yapılıyor. Ve bu reklamlara ya da reklamlarda verilen linklere ‘tık’lamanız isteniyor. İşte tehlike bir ‘tık’ kadar yakınınızda...

Bu reklamlarda anlatılanlara inanıp, talimatlara uyarsanız, şifreleriniz, kişisel bilgilerinizi kaybetme riskiyle karşı karışya kalıyorsunuz.

ŞİKAYETLER HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

İnternet üzerinde ve sosyal medyada dönen ve günde birden fazla kez karşımıza çıkan aldatıcı reklamlarla ilgili gerçeğin daha çok kişiye ulaşması için Bursa Emniyet Müdürlüğü’nden bir dizi uyarı geldi.

ŞİFRELERİNİZİ ASLA PAYLAŞMAYIN’

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, yaptığı uyarıda; ‘Aldatıcı reklamlara kanmayın, hesabınızdan olmayın. şifrelerinizi ilgisiz kişilerle asla paylaşmayın.’ denildi.

Vatandaşlar, özellikle sanal ortamda karşılaşabilecekleri dolandırıcılık olaylarına karşı uyarılmaya devam ederken Ticaret Bakanlığı da aldatıcı reklamlarla ilgili çalışmalarıyla ilgili son rakamları açıkladı.

10 AYDA 1358 REKLAMA 204 MİLYON TÜRK LİRASI PARA CEZASI VERİLDİ

Ticaret Bakanlığı, bu yılın ilk on ayında, tüketiciyi yanıltan ve haksız ticari uygulamalara yönelik toplamda bin 542 dosya hakkında inceleme yaptı. 

Bin 358’inde aldatıcı reklam veya haksız ticari uygulama tespit edilerek,  204 milyon TL para cezası uygulandı.

Kaynak: İlker Türker

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.