Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, kadın gazetecilerle buluştu

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım’da kadınlara yönelik yapılan çalışmaları anlatmak üzere kadın gazetecilerle bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2024 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2024 09:08
Kaynak: Esmanur Gülbahar
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, kadın gazetecilerle buluştu


ESMANUR GÜLBAHAR/ HERKES DUYSUN

Başkan Yılmaz, kadın gazetecilerle Zeyniler Çalıkuşu Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nde buluştu.

Başkan Yılmaz, eşi Esen Yılmaz ile birlikte Kooperatif kadınlarının aşure yapmasına yardım ettikten sonra aşureleri vatandaşlara dağıttı.

Aşure dağıtımın ardından ise baklava hamurundan ince, 1 milim kalınlığında Hınkal açtılar.


 

Basın mensuplarına Hınkal ve aşure sunumunun ardından Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Çalıkuşu Kooperatifi ile ilgili açıklama yaptı.
 

Yıldırım’ı vadilerle bezenmiş bir ilçe olarak tanımladıklarını belirterek konuşmasına başlayan Başkan Yılmaz, “Deliçay, Kocabalıklıdere ve Gökdere, Yıldırım’ın doğal kimliğini oluşturuyor. Zeyniler Köyü’de bir vakfın, dervişlerin bulunduğu bir bölgedir. İsmini ise Zeyniler tarikatından alıyor. Çalıkuşu romanının yazıldığı bölge burasıdır. Kadınlarımıza destek olmak adına birçok kadın kooperatifi kurduk. Marka mahallelerimiz, değerlerimiz var. Bu değerleri kadınların emeği ile gün yüzüne çıkarmayı kendimize vazife bildik. Kadın elinin değdiği her yer güzelleşir.” dedi.

YILDIRIM BELEDİYESİ KADIN KOOPERATİFLERİNE ORTAK OLUYOR

Kadın kooperatiflerine, Yıldırım Belediyesi olarak ortak olacaklarını ve çalışmalarına destek olacaklarını açıklayan Başkan Yılmaz, “Onlarla tecrübelerimizi paylaşacağız. Kadınlarımız, hem kent ekonomisine katkı sağlamaları hem de sosyalleşmeleri adına önemli bir görevi irfa ediyorlar. Kooperatif kuramadığımız yerlerde kadın girişimcilik merkezleri kurduk. Eğitimler vererek 16 bin civarında kadının istihdamını sağladık. Ürünlerini satacakları bir pazar oluşturacağız, ileride farklı sosyal tesislerde ürünlerin satışının yapılması noktasında yeni imkanları geliştirmiş olacağız. 600’e yakın kursiyerimiz kendi işini kurdu.” şeklinde konuştu.


KOOPERATİFLER GASTRONOMİ’YE KATKI SAĞLIYOR

Sadece ekonomi olarak bakmadıklarını ve Gastronomi noktasında önemli işler yapıldığını belirten Başkan Yılmaz, “İsabey, Balaban ve Cumalıkızıkta’da güzel işler ortaya çıkıyor. Yeni dönemde Osmanlı Sanatlarının yaşatıldığı bir merkez oluşturulacak. Bu merkezde hem çinicilik hem hat hem ebru hem de minyatür sanatı gibi alanlarda eğitimler vereceğiz. Devlet sanatçıları ve İl Kültür Müdürlüğü destek verecek.” dedi.

YILDIRIM’DA SPOR MERKEZLERİ ARTIYOR

Yıldırım’da, spor ile ilgili çalışmaların oldukça yoğun olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, 6 kadın spor merkezi olduğunu, 40 bin çocuğun ise bu farklı spor merkezlerinden faydalandığını belirtti.

“Kadınların sosyal yaşamda aktif rol almaları, kentin iyileşmesinde ve huzurun artmasınds önemli olduğunu düşünüyoruz.” diyen Başkan Yılmaz şu ifadeleri kullandı:

“Güçlü Yıldırım’ın güçlü kadın ve güçlü aile ile oluşacağını düşünüyoruz. Sosyal ve toplumsal dönüşümü en az kentsel dönüşüm kadar önemsiyoruz.”

Kaynak: Esmanur Gülbahar

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.