Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zeki Müren şarkılarıyla anıldı

Osmangazi Belediyesi, Türkiye’nin Sanat Güneşi Zeki Müren için Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu’nda Zeki Müren'i anma gecesi düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 21:12
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 21:15
Kaynak: Ersel Nalbant

ERSEL NALBANT/HERKES DUYSUN

Türk Müziği’nin Sanat Güneşi Zeki Müren, vefatının 28’ıncı yıldönümünde Osmangazi Belediyesi tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonda düzenlenen muhteşem bir geceyle anıldı.

Düzenlenen anma gecesine çok sayıda Bursalı müzikseverin yanı sıra Osmangazi Belediye başkanı Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Şadi Özdemir. Mudanya Belediye başkanı Deniz Dalgıç, yoğun ilgi gösterdi.

Düzenlenen gecenin açılışında bir konuşmasını yapan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Zeki Müren’in sanatı dışında beyefendi kişiliği ve Türkçe’yi kullanmaktaki hassasiyeti ile de Türk Milleti’nin gönlünde taht kurduğunu söyledi.

Sunuculuğunu Dr. Turgay Mercan’ın yaptığı ‘Zeki Müren Şarkılarıyla Masal Tadında’ adlı anma programında, Turgay Kızıltuğ Müzik Akademisi Orkestrası ile birlikte sahne alan Zeki Müren’in yeğeni Özlem Güner, anlattığı masallar ve anıları ile geceye katılanlan konuklara duygu dolu anlar yaşattı.

Şef/solist Turgay Kızıltuğ ise Sanat Güneşi Zeki Müren’in birbirinden güzel eserlerini yaklaşık üç saat boyunca Bursalılarla birlikte seslendirdi.

Konser sonunda Bursalılar Turgay Kızıltuğ Müzik Akademisi Orkestrası’nı dakilarca alkışladılar.

Kaynak: Ersel Nalbant

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.