Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD ve Estonya, yabancı güçlerin dezenformasyon faaliyetlerine karşı işbirliği kararı aldı

ABD ile Estonya arasında, yabancı devletlerin bilgi manipülasyonuna karşı işbirliğini güçlendirmek amacıyla mutabakat zaptı imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 11:31
Kaynak: AA
ABD ve Estonya, yabancı güçlerin dezenformasyon faaliyetlerine karşı işbirliği kararı aldı

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Dışişleri Bakan Yardımcısı Kurt Campbell ile Estonya Dışişleri Bakanı Taimar Peterkop'un, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta bir araya geldiği belirtildi.

Açıklamada, bakanların, iki ülke arasında yabancı devletlerin bilgi manipülasyonuna karşı işbirliğini güçlendirmek üzere mutabakat zaptı imzaladığı aktarıldı.

Anlaşmanın dezenformasyon ve propagandayı da içeren yabancı ülkelerin bilgi manipülasyonunun dünyanın dört bir yanındaki demokrasilere yönelik tehdidinin ortak kabulünü ifade ettiğine işaret edilen açıklamada, "Bu anlaşma ile ABD ve Estonya bu tehditle ilgili bilgi paylaşımını genişletmeyi, yabancı dezenformasyonla mücadelede en iyi uygulamaları paylaşmayı amaçlamaktadır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, iki ülkenin ABD Dışişleri Bakanlığının Yabancı Enformasyon Manipülasyonuyla Mücadele Çerçevesi'nde oluşturulan beş temel eylem alanı doğrultusunda politikalarını uyumlu hale getireceğine dikkat çekildi.

Estonya ile birlikte Avrupa, Afrika, Kuzey Amerika ve Hint-Pasifik'teki toplam 21 ülkenin, söz konusu çerçeveyi onayladığı kaydedildi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.