Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya, selden etkilenen komşularına yardım etmeye hazır

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, komşu ülkelerdeki sel felaketini büyük endişeyle takip ettiklerini, yardıma hazır olduklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 13:49
Kaynak: AA
Almanya, selden etkilenen komşularına yardım etmeye hazır

Faeser, yaptığı yazılı açıklamada, "Komşu ülkelerimiz Çek Cumhuriyeti, Avusturya ve Polonya'da yaşanan dramatik sel felaketini büyük bir endişeyle takip ediyoruz. Düşüncelerim, felaketin kurbanları ve etkilenen bölgelerde insanları selden korumak için büyük iş çıkaran binlerce kurtarma görevlisiyle birlikte." ifadelerini kullandı.

Gelişmeleri sürekli izlediklerini belirten Faeser, yardım talep edilmesi halinde ülkesinin acil destek sağlamaya hazır olduğunu vurguladı.

Faeser, afet ve acil durum yönetiminden sorumlu Federal Teknik Yardım Ajansının (THW) Elbe ve Oder nehirlerindeki durumu izlediğini ve ülkede sel felaketi yaşanması durumunda harekete geçmeye hazır olduğunu kaydetti.

Avrupa ülkeleri Romanya, Avusturya, Polonya, Çekya, Macaristan ve Slovakya'da şiddetli yağış ve fırtınaların neden olduğu sellerde ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda ev ve iş yeri su altında kalmış, binlerce kişi tahliye edilmişti.

Avrupa'da sel felaketi can kayıplarına yol açtı: 'İklim krizinin etkileri  giderek daha fazla görülüyor' - BBC News Türkçe

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.