Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bangladeş’teki protestolarda 32 çocuk hayatını kaybetti

UNICEF, Bangladeş’te Bağımsızlık Savaşı'na katılanların ailelerine ‘kamuda kontenjan’ ayrılmasının ardından başlayan protestolarda en az 32 çocuğun hayatını kaybettiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2024 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2024 11:35
Kaynak: İHA
Bangladeş’teki protestolarda 32 çocuk hayatını kaybetti

UNICEF Güney Asya Bölge Direktörü Sanjay Wijesekera Bangladeş'teki ‘kamuda kontenjan kararı’ protestolarında 32 çocuğun öldüğünü ve çok fazla çocuğun ise yaralandığını açıkladı. Wijesekera açıklamasında çocukların her zaman korunmasına gerektiğine vurgu yaparak, “UNICEF, Temmuz ayındaki protestolar sırasında en az 32 çocuğun öldürüldüğünü, çok daha fazlasının yaralandığını ve gözaltına alındığını doğruladı. Bu korkunç bir kayıp. Çocukların gözaltına alındığına dair raporların farkındayım ve yetkililere, bir çocuk için kanunla temasa geçmenin veya çatışmanın çok korkutucu olabileceğini hatırlatıyorum.

Uluslararası insan hakları ve Bangladeş'in imzacısı olduğu BM Çocuk Hakları Sözleşmesi doğrultusunda ve gözaltına alınmanın çocuklar üzerindeki etkilerine ilişkin araştırmalara dayanarak, UNICEF çocukların her türlü gözaltına alınmasına son verilmesi çağrısında bulunmaktadır. Bu, çocukların herhangi bir yerde bulunmaları veya geçmişleri, dinleri veya aile üyelerinin eylemleri veya inançları nedeniyle tutuklanmaması veya gözaltına alınmaması gerektiği anlamına gelir” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.