Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BM'den Lübnan'da ateşkes çağrısı: Savaştan kaçınılmalı

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları devam ediyor. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Lübnan'da ateşkes çağrısında bulunarak, "Lübnan'da her ne pahasına olursa olsun topyekun bir savaştan kaçınılmalı" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 19:43
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 19:46
Kaynak: AA
BM'den Lübnan'da ateşkes çağrısı: Savaştan kaçınılmalı

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları devam ederken, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Lübnan'da ateşkes çağrısında bulundu.

"SAVAŞTAN KAÇINILMALI"

Guterres'in sözcüsü Stephane Dujarric, "Genel Sekreter, Lübnan'daki çatışmaların tırmanmasından son derece endişe duymaktadır. Derhal ateşkes çağrısında bulunuyor. Lübnan'da her ne pahasına olursa olsun topyekun bir savaştan kaçınılmalı ve Lübnan'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmelidir" dedi.

"YATIŞTIRMAYA YÖNELİK ÇABALAR SÜRECEK"

Guterres'in sabah erken saatlerde Lübnan Başbakanı Najip Mikati ile görüştüğünü aktaran Dujarric, "Başbakan'a Lübnan'daki tüm Birleşmiş Milletler misyonunun ülkede ihtiyacı olan herkese yardım etmek üzere seferber olduğunu söyledi. Genel Sekreter, uluslararası topluma bugün Beyrut'a yönelik başlatılan 426 milyon dolarlık insani yardım çağrısına acilen destek olmaları çağrısında bulunmaktadır. Genel Sekreter, temaslarına ve sahadaki temsilcileri de durumu yatıştırmaya yönelik çabalarını devam edecek" dedi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.