Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çığ altında kalan dağcının bedeni 22 yıl sonra bulundu!

2002 yılında Peru'nun en yüksek dağına tırmanmaya çalışırken çığ altında kalan Amerikalı dağcının cansız bedeni 22 yıl sonra bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2024 09:28
Kaynak: Haber Merkezi
Çığ altında kalan dağcının bedeni 22 yıl sonra bulundu!

22 yıl önce Peru'da çığ altında kalan amerikalı dağcının cansız bedenine ulaşıldı. 58 yaşındaki William Stampfl, 2002'de Peru'nun en yüksek dağı Huascaran'a tırmanmaya çalışıyordu. Stampfl, 6 bin 768 metre yükseklikle bulunan dağın zirvesine tırmanış sırasında 2 arkadaşıyla birlikte çığın altında kaldı.

22 YIL SONRA BEDENİNE ULAŞILDI

NTV'de yer alan habere göre, Amerikalı dağcının cansız bedeni, tam 22 yıl sonra buzulların çekilmesiyle ortaya çıktı. Polis, Stampfl'ın cesedinin 5 Temmuz'da 5 bin 200 metre yükseklikte bulunduğunu duyurdu.

KİMLİĞİ HEMEN TESPİT EDİLDİ

Yanında taşıdığı pasaport ve ehliyet sayesinde kimlik tespiti yapılmasının çok kolay olduğu açıklandı. Stampfl'ın cesedinin ve kıyafetlerinin buz ve dondurucu soğuk nedeniyle iyi korunmuş durumda olduğu bildirildi.

ARKADAŞLARINDAN BİRİ HALA KAYIP

Amerikalı dağcının cesedi rehberler eşliğinde dağdan aşağı indirildi. Stampfl'ın arkadaşlarından birinin cansız bedenine çığdan kısa süre sonra ulaşılabilmişti. Diğer arkadaşı ise hala bulunamadı.

Her yıl yüzlerce dağcı, yerel rehberlerle birlikte Huascaran dağını ziyaret ediyor. Dağın zirvesine ulaşmak yaklaşık bir hafta sürüyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.