Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çin'de Bebinca Tayfunu nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti

Çin'de Bebinca Tayfunu ülkenin doğu kıyılarını etkilerken, Ciangsu eyaletinde 2 kişinin yüksek voltajlı elektrik hattının devrilmesi sonucu öldüğü bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 09:20
Kaynak: AA
Çin'de Bebinca Tayfunu nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti

Devlet televizyonu CCTV'nin haberine göre, Şanghay şehrinin 80 kilometre kuzeybatısındaki Couşı kasabasında devrilen elektrik hattındaki akıma kapılan 2 kişi yaşamını yitirdi. Ölümler, ülkenin doğu kıyılarını etkileyen tayfunda kayıtlara geçen ilk can kayıpları oldu.

Çin kıyılarına dün ulaşan Bebinca Tayfunu, Şanghay şehrinde şiddetli şekilde hissedilmiş, Çin'in ticaret ve finans merkezi olan şehirde caddeler sular altında kalırken uçak, tren ve feribot seferleri iptal edilmişti. Son 75 yılda şehri etkileyen en şiddetli tayfun dolayısıyla can kaybı yaşanmazken bir kişi yakınındaki ağacın devrilmesi sonucu yaralanmıştı.

Saatteki hızı 151 kilometreyi bulan rüzgarlar taşıyan tayfun nedeniyle kıyılarda yaşayan 414 bin kişi, güvenli bölgelere tahliye edilmişti.

Şiddeti azalarak iç kesimlerine doğru ilerleyen tayfunun, Çin'de çarşamba gününe kadar sürecek Güz Ortası Festivali tatili boyunca büyük miktarda yağış getireceği öngörülüyor.

Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi, Caingsu, Anhui, Hınan, Hıbey ve Şandong eyaletlerinde 200 milimetreye kadar aşırı yağış beklendiğini bildirdi.

Çin'de Bebinca Tayfunu: Şanghay'da 9 bin 318 kişi tahliye edildi - On4 Haber

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.