Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çin'de Kara Kuvvetleri Komutan Yardımcısı, meclis üyeliğinden alındı

Çin'de bir süredir ortadan kaybolan ve kamuya açık etkinliklere katılmayan Kara Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Korgeneral Dıng Cıping'in, Ulusal Halk Kongresi üyeliğinden azledildiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 17:04
Kaynak: AA
Çin'de Kara Kuvvetleri Komutan Yardımcısı, meclis üyeliğinden alındı

Ulusal Halk Kongresi Merkez Komitesinin bugün tamamlanan üç günlük oturumunun ardından yapılan açıklamada, meclis üyelerinin düşürüldüğü bildirilen 8 kişi arasında General Dıng'ın da adı yer aldı.

Açıklamada, Dıng'ın neden üyelikten çıkarıldığına dair bilgi verilmezken kararın, bir süredir ortadan kaybolan ve kamuya açık etkinliklere katılmayan Dıng hakkında yolsuzluk soruşturması yürütüldüğünün işareti olarak yorumlanıyor.

Çin'de silahlı kuvvetleri hedef alan yolsuzluk soruşturmaları kapsamında son iki yılda çok sayıda üst düzey asker, ordudan ve partiden ihraç edilmiş ve meclis üyeliğinden azledilmişti.

2023'te önce Çin Halk Kurtuluş Ordusunun stratejik caydırıcılık bakımından kritik nükleer silah ve uzun menzilli füzelerinden sorumlu Roket Kuvvetlerini ve ardından askeri donatım ve modernizasyonundan sorumlu Donanım Geliştirme Dairesini hedef alan soruşturmalar başlatılmıştı.

Soruşturmaların ardından daha önce söz konusu birimlerin komutanlıklarını yapan önceki iki Savunma Bakanı Vey Fınghı ve Li Şangfu ordudan ve partiden ihraç edilirken rüşvet ve görevi kötüye kullanma suçlarından yargılanacakları bildirilmişti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.