Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hindistan, Orta Doğu'daki gerilimin ulaştığı noktadan rahatsız

Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar, ülkesinin, Orta Doğu'daki çatışmaların genişlemesi ihtimalinden derin endişe duyduğunu bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 12:19
Kaynak: AA
Hindistan, Orta Doğu'daki gerilimin ulaştığı noktadan rahatsız

Asian News International'ın (ANI) haberine göre, Washington'daki Carnegie Uluslararası Barış Vakfında düzenlenen etkinlikte konuşan Jaishankar, Orta Doğu'daki son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Jaishankar, Hindistan'ın sadece Lübnan'da, Kızıldeniz'de ve İran ile İsrail arasında yaşananlardan değil, Orta Doğu'daki tüm çatışmaların genişlemesi ihtimalinden büyük endişe duyduğunu belirtti.

Son gelişmelerden sonra İsrail'in "karşılık verme ihtiyacını" anladıklarını ifade eden Jaishankar, "Herhangi bir ülkenin vereceği herhangi bir karşılıkta uluslararası insancıl hukuku dikkate alması gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Blinken raised Sikh separatist murder with India's Jaishankar, US official  says | Reuters

BLİNKEN-JAİSHANKAR GÖRÜŞMESİ

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hint mevkidaşı Jaishankar ile bir araya geldi.

Blinken ve Jaishankar'ın, iki ülke arasındaki ilişkiler ile işbirliğini güçlendirme, bölgesel ve küresel zorluklarda yakın koordinasyon sağlama konularını ele aldığı belirtilen açıklamada, bakanların, iklim kriziyle mücadele kapsamında temiz enerji girişimleri konusunda işbirliğini ilerletme planlarını da görüştüğü bildirildi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'e onlarca balistik füzeyle saldırı başlattığını duyurmuştu. Füzelerin fırlatılmasının ardından başta Tel Aviv olmak üzere ülke genelinde sirenler çalmıştı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.