Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İran: Rusya'ya balistik füze vermedik

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İran’ın Rusya’ya Ukrayna savaşında kullanılmak üzere balistik füze gönderdiği yönündeki iddiaları yalanlayarak, “Rusya’ya balistik füze göndermedik. Eğer İsrail’in bir bahaneye ihtiyacı varsa farklı bir hikaye bulsun” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2024 23:01
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2024 23:02
Kaynak: İHA
İran: Rusya'ya balistik füze vermedik

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İran’ın Rusya’ya Ukrayna savaşında kullanılmak üzere balistik füze gönderdiği yönündeki iddialara tepki gösterdi.

Arakçi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, New York'ta Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ve AB Dış İlişkiler Servisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Siyasi Direktörü Enrique Mora ile görüşmesine değinerek, "New York'ta Josep Borrell ve Enrique Mora ile yaptığım görüşmede, İran ve Rusya arasındaki askeri iş birliğinin yeni olmadığını ve bu işbirliğinin Ukrayna krizinden önceye dayandığını belirttim. Borrell'e, bazı Avrupa ülkelerinin İsrail'e ileri teknoloji silahlar verdiğini ve İran'a karşı askeri operasyonlarda istekli bir şekilde yer aldıklarını söyledim. Ayrıca ABD'nin maksimum baskı politikasının hala devam ettiğini ve Avrupa'daki ekonomik kuruluşların tamamen ABD Hazine Bakanlığı'nın politikalarına uyduğunu hatırlattım" dedi.

"RUSYA’YA BALİSTİK FÜZE GÖNDERMEDİK"

İran’ın Rusya’ya balistik füze gönderdiği iddialarını yalanlayan Arakçi, "Açık bir şekilde tekrar söylüyorum, Rusya’ya balistik füze göndermedik. Eğer Avrupa’nın İsrail’in şantajına karşı geri adım atmak için bir bahaneye ihtiyacı varsa daha farklı bir hikaye bulsun" ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği, İran’ın Rusya’ya Ukrayna savaşında kullanılmak üzere balistik füzeler gönderdiğini öne sürmüş ve balistik füzelerin Rusya'ya transferinde rol oynayan kurum ve kişilere yönelik yaptırımlar uygulanmasının planlandığını duyurmuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.