Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail'in Gazzelilere uyguladığı zorunlu göç politikası devam ediyor

İsrail Savunma Kuvvetleri, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Hanun, Cibaliye ve Beyt Lahya’da yaşayan Filistinlilere şeridin güneyinde İsrail tarafından belirlenen insani bölgeye tahliye emri verdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 13:56
Kaynak: İHA
İsrail'in Gazzelilere uyguladığı zorunlu göç politikası devam ediyor

İsrail’in Gazze Şeridi ve Lübnan’daki saldırıları devam ediyor. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Gazze Şeridi’ndeki saldırıların başlamasının yıldönümünde Filistinlilere yönelik açıklama yaptı. Açıklamada, Şeridin kuzeyindeki Beyt Hanun, Cibaliye ve Beyt Lahya’da yaşayan Filistinlilere güneydeki İsrail tarafından belirlenen insani bölgeye tahliye emri verildi. IDF'nin Arapça sözcüsü Albay Avichay Adraee, “IDF güçleri şu anda bölgede büyük bir güçle operasyon yürütüyor. Güvenliğiniz için bu bölgeleri derhal boşaltmalısınız” ifadelerini kullanarak, boşaltılması gereken bölgelerin bir haritasını yayınladı. Adraee, Salah al-Din yolunun, sivillerin Gazze'nin güneyine kaçabilmeleri için bugün yerel saatle 08.00 ile 17.00 arasında insani yardım koridoru olarak açılacağını söyledi.

İsrail'in Gazze'deki saldırıları nedeniyle kuzeye göç etmeye çalışan  yaralılar yollarda ölüyor

İSRAİL’DEN DOĞU KUDÜS’E BASKIN

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun işgal altındaki Doğu Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalandiya Mülteci Kampı’na düzenlediği baskında 12 yaşındaki Filistinliyi vurarak öldürdüğünü belirtti. Açıklamada, baskında 3’ü çocuk 7 Filistinlinin yaralandığı, 20 Filistinlinin de gözaltına alındığı kaydedildi.

İSRAİL’İN BEKAA VADİSİ’NE SALDIRISINDA 2 KİŞİ ÖLDÜ

Lübnan Ulusal Haber Ajansı'na göre, İsrail güçlerinin Lübnan’ın doğusundaki Bekaa Vadisi’nde yer alan Kaliya kasabasında bir evi vurdu. Saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.